Sfaturile medicilor pentru cei care merg la plajă

Expunerea la soare trebuie făcută numai după protejarea pielii cu o cremă specială şi doar până la ora 9.00, iar pentru amatorii de nudism prudenţa va fi şi mai mare, ei fiind expuşi riscului de cancer cutanat, din cauza sensibilităţii zonelor neexpuse constant, spune dr lingoes 사전 다운로드. Alin Nicolescu

Societatea Română de Dermatologie (SRD), în parteneriat cu Academia Europeană de Dermatologie şi Venerologie (EADV), va demara, în această vară, pe litoral, o amplă campanie de informare în ceea ce priveşte depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat 사랑의 원자탄 다운로드. Acţiunea are drept scop sensibilizarea opiniei publice faţă de pericolul expunerii la radiaţiile solare, după ce o campanie desfăşurată în Delta Dunării a dus la depistarea a şase cazuri de cancer de piele, unul de sân şi alte leziuni precanceroase, după consultarea a 150 de persoane din respectiva zonă, a precizat, marţi, medicul Alin Nicolescu, secretar general al SRD 유튜브 avi 다운로드.

“În perioada 30 mai – 2 iunie, au fost consultaţi gratuit peste 150 de pacienţi, locuitori ai comunelor Mahmudia şi Murghiol. Din nefericire, au fost depistate mai multe cancere de piele 갤럭시 usb 드라이버 다운로드. SRD va relua cât mai des această acţiune, pentru că aceşti oameni au o reală nevoie de consultaţii dermatologice periodice, fiind expuşi zilnic unor radiaţii solare extrem de puternice, iar prin prezenţa noastră în localităţile din Deltă încercăm să fim un suport real pentru aceşti pacienţi” a mai spus Nicolescu 지오스톰 다운로드.

Potrivit medicilor, pielea trebuie protejată indiferent dacă are sau nu aluniţe.

“Cel mai mare risc de apariţie a unor leziuni precanceroase sau chiar a maladiei oncologice este la mare, dar protecţia pielii nu trebuie ignorată nici în oraş, când ne plimbăm prin soare în miezul zilei, la munte, în maşină, unde soarele arde puternic prin fereastra închisă, sau chiar în zilele cu nor. Riscul apariţiei melanomului este la fel de mare şi pentru cei fără aluniţe iPhone attachment. Totuşi, la cel mai mare risc sunt expuşi amatorii de nudism. Zonele neexpuse constant la soare sunt foarte sensibile, de aceea este recomandată utilizarea continuu a cremelor de protecţie, şi nu doar o dată pe zi”, a mai spus medicul 쓰 리필 다운로드.

Potrivit lui Nicolescu, în primele trei zile de plajă este recomandată o cremă de protecţie 50 plus, iar apoi, pentru o bronzare rapidă, este suficientă o cremă cu factor de protecţie 25 아나콘다 3.6 다운로드.

În cadrul campaniei de prevenire a melanomului pe litoral, medicii dermatologi vor oferi consultaţii gratuit celor aflaţi pe Litoralul Marii Negre, în staţiunile Mamaia, Eforie Nord şi Neptun, dar şi tinerilor din liceele bucureştene din principalele centre universitare din ţara: Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara, dar şi din Braşov, Constanţa, Craiova, Oradea şi Sibiu 달력 무료 다운로드.

Campania “Pune stop cancerului de piele! Informează-te!” se va desfăşura simultan în Mamaia, Eforie Nord şi Neptun, în perioadele 28-30 iunie, 12-14 iulie şi 9-11 august, între orele 8.00 şi 17:30 Forced download asp.net. Astfel, în locurile ce vor fi special amenajate pe plaja hotelului Iaki din Mamaia, pe cea a hotelului Europa din Eforie Nord, precum şi pe plaja din Neptun (zona “La steaguri”), minimum 12 medici dermatologi din ţară, câte patru în fiecare staţiune (cărora li se vor adăuga medici din Constanţa), vor oferi consultaţii şi informaţii gratuite pacienţilor, dar şi turiştilor doritori de investigaţii de prevenţie. Pe lângă pliantele informative legate de depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat, turiştii vor primi şi mostre de creme fotoprotectoare.

 

 

sursa articol: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *