Afla tot ce trebuie sa stii despre implanturile mamare de la chirurgul estetician Calin Dobos

Sanii frumosi sunt tot timpul la moda. Inca de acum 50 de ani, cand au aparut primele implanturi de silicon, femeile au inceput sa viseze la aspecutul perfect al acestora, fiind demonstrat faptul ca o noua infatisare fizica poate avea un impact extrem de puternic asupra modului in care te prezinti in fata celorlalti.

Implanturile mamare, sunt realizate din gel siliconic cu invelis de silicon si au variate marimi si forme. Chirurgul estetician este cel care te sfatuieste ce forma de implant este mai bine sa alegi si care ar trebui sa fie marimea acestuia.

„Marimea implantului este limitata de anatomia proprie, fiind ales in functie de marimea toracelui. Implantul este pozitionat astfel incat sa nu se deplaseze, iar muschii care il inconjoara sa se intinda pentru al ingloba confortabil in urmatoarele luni. Pentru fiecare tehnica de implantare, cicatricile sunt ascunse in santuri sau in zone in care sunt dificil de detectat, acestea devenind in timp aproape inexistente.”, a explicat chirurgul estetician Calin Dobos.

Ce forma si ce marime de implant mi se potriveste?
Silicoanele rotunde au fost cele mai comune tipuri de implant mamar utilizate in operatia de marire de sani. Implantul mamar rotund este modelat in forma de jumatate de sfera, fiind cunoscut si sub denumirea de „forma mar”. Partea mai putin avantajoasa a acestui tip de silicoane este faptul ca ele ofera un aspect artificial sanului si datorita faptului ca inaltimea lor este egala cu latimea nu reusesc sa umple foarte bine decolteul.

Silicoanele anatomice se mai numesc si silicoane in forma de „lacrima” sau „picatura”. In momentul de fata sunt cele mai folosite impanturi din lume, fiind recomandate in cazul femeilor care isi doresc, in primul rand, sani cu aspect natural.

Atat in cazul celor rutunde cat si al celor anatomice se recomanda folosirea implanturilor cu suprafata texturata, pentru a preveni rotirea acestora.

Silicoanele mari ofera un decolteu generos, transformare corpului fiind evidenta si foarte usor de remarcat. Cu toate acestea, silicoanele mari prezinta numeroase dezavantaje care includ: aspectul valurit al sanului si o incidenta mai mare a rupturii implanturilor.

„Silicoanele mari arata bine doar cand femeia este imbracata, atunci cand se dezbraca se vad contururile implanturilor si neregularitatile, mai ales pe exterior si in partea inferioara a sanului.

Multe “vedete” autohtone au un bust generos, dar ATENTIE!, le vedem doar imbracate, cu rochii sau sutiene. Nimeni sau putina lume are ocazia sa le priveasca dezbracate si cu toate imperfectiunile la vedere!”, a explicat chirurgul estetician.

Pe de alta parte, silicoanele de dimensiuni mici au inceput sa capete o popularitate tot mai mare in randul femeilor, deoarece dau fermitate si volum sanilor, pastrand aspectul natural al acestora.

Operatie fara durere
Cele mai multe dintre femei atunci cand vine vorba de o operatie de marire a sanilor se tem ca atunci cand se vor trezi din anestezie, durerile vor fi insuportabile.

Gratie noilor tehnici avansate in materie de aparatura medicala, acum durerea este inexistenta. In Europa, 1 din 6 chirurgi au un astfel de aparat iar in Bucuresti exista un singur medic care il foloseste.

“Aparatul de ultima generatie pe care il folosesc are dubla functie: creaza buzunarul in care se introduce implantul si coaguleaza sangele in timpul operatiei. Paractic, acesta in loc sa arda vasele de sange le coaguleaza, la o temperatura de aproximativ 80°C. Utilizarea lui este, de fapt, secretul recuperarii foarte rapide (circa 12 – 24 de ore) si fara dureri a pacientelor dupa operatie.

Avantajele folosirii acestui aparat sunt evidente: durerea este aproape inexistenta iar recuperarea este rapida, dupa 6 ore pacienta putand sa plece acasa si sa isi poate relua activitatea obisnuita.”, a adaugat chirurgul estetician Calin Dobos.

Nu toate operaţiile sunt fără durere. În România încă se foloseşte cauterul pentru a opri sângerarea. Temperatura unui astfel de aparat ajunge până la aproximativ 300°C. Pentru ca tesuturile sunt arse de jur imprejur pe o raza de 1 cm se produce o inflamare masiva a acestora iar sanii se umfla lucru care provoaca foarte mare durere ce persista pana la cateva saptamani.

Ce trebuie sa stie pacientele dupa operatie?
Pacientele care au suferit o operatie de marire a sanilor sunt sfatuite sa poarte bustiera pentru cel putin 4 saptamani si apoi sutiene fara burete si/sau sarma pentru a permite sanilor sa coboare. Un prim rezultat se poate vedea la 3-4 luni dupa operatie, dar in cazul pacientelor care au avut sani si inainte de interventie rezultatul apare mai tarziu, in aproximativ 6-7 luni, dupa ce implanturile au coborat la nivelul la care le ingaduie pielea sanilor propriilor sani. Acest aspect face ca pacientele ideale sa fie cele care are sanii mici nu mari.

O astfel de interventie poate ajunga pana la 3000 de euro, implanturile folosite fiind cele mai bune din lume.