Alegerea corecta a pilei de unghii

Pila de unghii este unul dintre cele mai nelipsite instrumente din trusa de unghii a oricarei femei. In magazine gasim o multitudine de modele si categorii, dar care sa fie cele mai bune? Sa ne ghidam dupa pret sau dupa textura lor? Astazi vom incerca sa aflam care sunt atributele unei pile de unghii bune si de ce ar trebui sa alegem un anumit tip in defavoarea altuia.

Pilele de unghii obisnuite si de cele mai multe foarte ieftine au un aspect granulat si sunt foarte aspre la atingere, iar durata lor de folosinta este relativ redusa. In schimb, pilele profesionale sunt fabricate din minerale naturale si alte materiale care se gasesc in scoarta terestra. Astfel de materiale includ si geam, respectiv pietre. Cele mai bune pile de unghii sunt cele din pulbere fina de piatra, acest gen de pile fiind recunoscute ca fiind atat profesionale, cat si cu o durata de viata indelungata. Pulberea din care sunt confectionate este foarte dura si daca se ingrijeste corespunzator, pila de acest gen poate dura o viata intreaga.

Pilele de unghii din pulbere fina de piatra se gasesc in diverse forme si grade de finete. Scara de finete a pilei este marcata pe ea sau pe ambalaj printr-un numar. Cu cat este mai mare numarul, cu atat este si gradul de finete mai mare. Adesea exista pile cu doua tipuri de fete, diferentiindu-se in ceea ce priveste gradul de finete. Ce trebuie sa stii este ca nivelul de finete al pilei nu trebuie ales in functie de preferinte, ci mai degraba in functie de tipul de unghii.

Unghiile naturale au nevoie de o pila mai fina deoarece este mai blanda cu unghiile, iar pilirea este mai usoara. Pe de alta parte, unghiile artificiale (din acril, gel sau matase) au nevoie de o pila de unghii mai aspra.

In ceea ce priveste pretul, te lasam pe tine sa decizi, insa nu uita ca o achizitie un pic mai costisitoare este si mai de durata.

Ai grija de tine corespunzator!

Sursa info: wisegeek.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *