Angelina Jolie, ovaţionată la prima apariţie publică după operaţia de dublă mastectomie

Actriţa americană Angelina Jolie a fost ovaţionată de câteva sute de fani la prima ei apariţie în public după operaţia de dublă mastectomie, duminică, la Londra, unde a asistat la premiera celui mai recent film al partenerului ei de viaţă, Brad Pitt, thrillerul SF „World War Z”.

Actriţa americană a preferat să stea departe de camerele de filmat după ce a anunţat că a făcut o dublă mastectomie, într-un articol publicat în New York Times, luna trecută, în care a spus că a luat acea decizie după ce a descoperit că este purtătoare a unei gene care o face să prezinte un risc de 87% de a dezvolta un cancer mamar.

Angelina Jolie, în vârstă de 37 de ani şi mamă a şase copii, lăudată de presa internaţională pentru curajul de a anunţa în mod public că a făcut acea operaţie, intenţionează să facă o nouă operaţie, de extirpare a ovarelor, întrucât gena BRCA1 o face să prezinte şi un risc de 50% de cancer ovarian.

Prezentă la premiera filmului cu zombie „World War Z”, Angelina Jolie a avut cuvinte de laudă la adresa partenerului ei de viaţă, spunând că Brad Pitt este „un bărbat minunat şi un tată minunat”, relatează Reuters.

„Sunt foarte recunoscătoare pentru tot sprijinul vostru. Şi sunt foarte fericită să văd că discuţia despre sănătatea femeilor s-a extins în spaţiul public, iar acest fapt înseamnă totul pentru mine”, a declarat actriţa americană.

„După ce mama mea a murit de cancer, sunt foarte recunoscătoare pentru sprijinul vostru”, a adăugat Angelina Jolie, care a purtat la acest eveniment o rochie neagră creată de casa Yves Saint Laurent.

Brad Pitt a purtat tot negru – jachetă, pantaloni şi tricou -, iar obişnuitul covor roşu din faţa cinematografului în care a avut premiera filmului „World War Z” a fost de această dată negru – în semn de doliu, potrivit tabloidului britanic Daily Mail.

Mama Angelinei Jolie, actriţa Marcheline Bertrand, a murit din cauza unui cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani, iar mătuşa actriţei, Debbie Martin, a murit săptămâna trecută la vârsta de 61 de ani, din cauza unui cancer mamar.

Angelina Jolie a ales să nu meargă la înmormântarea mătuşii sale – care a avut loc duminică în Statele Unite – pentru a fi alături de Brad Pitt, la Londra, la premiera filmului „World War Z”, o adaptare după romanul omonim cu tente apocaliptice scris de Max Brooks în 2006.

Compania de producţie cinematografică Plan B, deţinută de Brad Pitt, a cumpărat drepturile de ecranizare a romanului în urmă cu şase ani, iar pelicula se anunţă a fi una dintre marile superproducţii din această vară.

Filmul trebuia să fie lansat anul trecut, însă lansarea a fost amânată din cauza turnării unor scene suplimentare, a revizuirii bugetului de producţie – care a ajuns la circa 200 milioane de dolari – şi a unor neînţelegeri între Brad Pitt şi regizorul Marc Forster.

În „World War Z”, Brad Pitt joacă rolul reprezentantului ONU Gerry Lane, însărcinat cu oprirea unei „pandemii” de zombie care ameninţă să distrugă omenirea.

Brad Pitt a declarat în faţa jurnaliştilor londonezi că este mândru de filmul său şi de decizia luată de Angelina Jolie de a suporta o dublă mastectomie, pentru binele familiei sale.

„Atunci când a apărut această problemă – iar noi ştiam de ceva vreme că aşa va fi – ea a luat taurul de coarne”, a declarat Brad Pitt, în vârstă de 49 de ani. „Sunt extrem de mândru de ea. E o femeie tare”.

Angelina Jolie şi Brad Pitt au interpretat un cuplu de asasini profesionişti în „Domnul şi doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith” în anul 2005. Atracţia dintre cele două staruri, atât de palpabilă pe marele ecran, s-a transpus în scurt timp şi în viaţa reală. Brad Pitt a divorţat de Jennifer Aniston în 2005, după patru ani şi jumătate de căsnicie, pentru a fi împreună cu Jolie.

Cei doi actori, botezaţi de presa de la Hollywood „Brangelina”, sunt împreună de şapte ani şi au şase copii: trei adoptaţi – Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam – şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

 

 

sursa articol: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *