Bloggeritele raspund: Ce este machiajul profesional?

Cu toate dorim sa aratam bine si sa fim cat mai frumoase pentru a ne simti bine in propria piele si pentru a fi cat mai increzatoare in propriile forte. Unul dintre cele mai la indemana mijloace existente pentru a obtine acest lucru este machiajul. Care este secretul femeilor de pe copertile revistelor glossy sau de la televizor? Cu siguranta machiajul profesional!

Pentru a afla cat este de diferit  fata de ce facem noi acasa  singure in fata oglinzii am rugat cateva bloggerite talentate din blogosfera de beauty&makeup din Romania sa ne explice ce este machiajul profesional.

Machiajul profesional face deosebirea intre o femeie doar aranjata si o femeie distinsa

“Toate femeile se machiaza acasa, insa diferenta dintre un machiaj profesional si unul amator consta in calitate (dupa cateva ore blush-ul nu dispare si fardul nu se strange pe pleoapa), tehnica (accentuarea trasaturilor placute si estomparea defectelor) si, nu in ultimul rand, talent. Machiajul profesional consta in cunoasterea produselor, a ordinei de aplicare a acestora si simtul imbinarii culorilor. Produsul este un machiaj bine realizat, adaptat tipului individual de ten, care se potriveste persoanei si ii pune in evidenta frumusetea. Nu in ultimul rand, un machiaj profesional rezista foarte mult comparativ cu unul amator. Machiajul profesional face deosebirea intre o femeie doar aranjata si o femeie distinsa.”
Ana Maria China
Ana Makeup

Profesionalismul se obtine prin multa munca, rabdare, perseverenta si studiu

“Eu consider ca fiecare e bun in meseria pe care o practica atat timp cat pune suflet si pasiune.  Si eu stiam sa ma machiez inainte sa devin make-up artist dar acum cand ma uit la pozele din trecut analizez toate greselile pe care le faceam. Dupa cursuri, nopti nedormite si extrem de multa practica am descoperit unde gresesc eu si unde gresesc ceilalti : nu vad makeup-ul la rangul de arta. Profesionalismul se obtine prin multa munca, rabdare, perseverenta si studiu. Cum eu nu pot fi decat un wannabe cizmar asa cizmarul este doar un wannabe make-up artist.
Pentru un eveniment special dar si pentru a invata sa te cunosti mai bine pe tine insuti, consider ca artistul este un “rau necesar”. Spun ” rau” pentru ca iti va demonstra ca frumusetea nu vine numai din interior ci aspectul fizic este primul lucru care iese in evidenta la contactul interpersonal, deci o schimbare radicala poate valora cat o mie de cuvinte uneori.”
Cristina Gheorghe
NotAnotherBeautyBlog


Machiajul profesional poate fi vazut prin prisma calitatii produselor utilizate

“Machiajul profesional poate fi observat din mai multe puncte de vedere.
In primul rand, machiajul profesional este acel machiaj realizat de catre o persoana cu studii in domeniu (si prin aceste studii ma refer la scoli cu renume in domeniul make-up-ului). In cadrul sau se pot observa detaliile, fiecare linie, culoare, umbra fiind trasata in functie de particularitatile persoanei pe care se realizeaza machiajul. Acesta este machiajul profesional realizat de un make-up artist cu experienta si diplome in domeniu.
In al doilea rand, exista persoane pasionate care au pur si simplu o viziune deosebita in make-up, dar fara a avea studiile care sa o ateste. Acestea sunt autodidacte, vad combinatii de culori, vad lumini si umbre sau efecte deosebite fara a fi cazul sa le invete inainte. Si in aceasta situatie machiajul profesional poate fi vazut prin prisma calitatii produselor utilizate.
Un produs de calitate nu trebuie sa fie neaparat exagerat de scump sau “de firma”. Exista multe astfel de produse prezentate intr-o lumina aparte, cu un strop de glitter, dar care nu fac nici pe departe ceea ce promit. Astfel, produsele de calitate vor fi descoperite in timp de catre un make-up artist si vor contrbui la realizarea unui look impecabil.
Cat despre importanta machiajului profesional, trebuie spus ca aceasta este vitala pentru evenimentele importante. De exemplu, nimeni nu isi doreste sa poarte un machiaj nepotrivit in ziua nuntii sau mai rau, unul care nu rezista si se intinde. Aici intervine make-up artistul profesionist.
In rest, pentru machiajul de zi cu zi, fiecare dintre noi putem “fura” din machiajul profesional niste trucuri sau tehnici pe care sa le adaptam in rutina noastra de machiaj.”
Mona Croitoru
From Mona with Gloss

Modul de lucru trebuie sa te reprezinte, sa inspire incredere, seriozitate si profesionalism

“Machiajul profesional implica o atentie deosebita catre clienta, de la produsele folosite, la tehnica si in mod special relatia care se dezvolta in cele cateva zeci de minute. Aceasta legutura te ajuta sa cunosti  si sa intuiesti dorintele si  preferintele in materie de machiaj tinand cont de trasaturile specifice.
Produsele folosite trebuie sa aiba un grad de rezistenta mare pe parcursul zilei, iar modul de lucru trebuie sa te reprezinte, sa inspire incredere, seriozitate si profesionalism. Dezinfectarea pensulelor este o etapa elementara in cazul machiajului profesional, astfel clienta se va simti respectata si in siguranta desi poate este a doua sau a zecea care sta la rand.
Aceasta arta-necesitate inca nu este la fel de apreciata de toata lumea, insa cele care au apelat la acest tip de servicii pot face diferenta intre un machiaj de eveniment si unul simplu, de zi cu zi cu produse normale.
Pentru evenimente importante din viata este chiar indicat sa apelezi la un machiaj profesional, te simti rasfatata, ai mai multa incredere in tine si devii o adevarata aparitie, urmand ca fotografiile de la acel eveniment sa devin poate preferatele tale.
“Profesionalismul” unui machiaj este dat si de opinia personala, asadar comunicarea intre makeup-artist si clienta trebuie sa existe, iar dupa eveniment un feedback te poate ajuta pentru imbunatatirea tehnicii, produselor, etc.”
Elena Bostan
EllaSuchardine

Less is more and better!

“Pentru mine, machiajul profesionist reprezinta perfectiunea. Modul prin care incercam sa ascundem imperfectiunile tenului si sa scoatem in evidenta calitatile si stralucirea lui.
Pentru obtinerea unui machiaj profesionist trebuie sa ne pregatim foarte bine tenul. De la curatarea lui in profunzime pana la o hidratare foarte buna. Fondul de ten trebuie aplicat cu mare atentie…el devenind propria piele, nu o masca care sa incarce si sa arate fals. Un alt factor important este corectarea conturului fetei care se realizeaza prin jocuri de lumini si umbre, menit sa scoata in evidenta frumusetea chipului.
Machiajul ochilor si buzelor se realizeaza in functie de preferinte dar si aici vom incerca sa le punem in evidenta forma si frumusetea si nu sa le incarcam.
Consider ca oricine poate realiza un machiaj profesionist cu un pic de exercitiu si cosmetice de calitate.
Fetelor fiti intotdeauna frumoase si nu uitati less is more and better!”
Simona Vana
MakeupForSimi

Un termen mult mai potrivit pentru multe persoane este machiajul perfect

“Este foarte greu de definit termenul de machiaj profesional din punctul de vedere al unui amator. Pentru a putea executa un machiaj profesional in adevaratul sens al cuvantului, persoana respectiva trebuie sa detina cel putin o diploma care sa ateste faptul ca se poate numi make-up artist, ca aceasta ii este profesia. Un termen mult mai potrivit pentru multe persoane este machiajul perfect, nu profesional. Acesta poate fi executat de oricine care are talentul necesar, fara sa fie nevoie de o diploma sau un curs. Pentru a fi cu adevarat bun in acest domeniu nu este neaaparat nevoie de un curs ci de multa pasiune si talent. Machiajul unui amator poate fi mult mai reusit decat un machiaj profesional. In momentul in care totul arata foarte bine si nu exista multe critici inseamna ca este un machiaj perfect, nu trebuie sa fie profesional pentru a fi perfect ci trebuie sa fie facut din placere si talent.”
Adina Badarau
Adyna’s