Care sunt cele mai bune și cele mai rele 5 alimente pentru dinții noștri?

doctor specialist Dana Caranovic:

Alimentele ne pot fi aliați de toată încrederea sau inamici atunci când vine vorba de a ne păstra dinții sănătoși cât mai mult timp. De aceea este important să știm ce alimente să consumăm sau să evităm pentru a preveni dureri, pătări ale smalțului, chiar ruperea dinților 닥치고 정치 pdf 다운로드.

În calitate de specialist în cadrul campaniei Zâmbește România, care aduce informații și soluții pentru o mai bună igienă orală, atrag atenția asupra faptului că îngrijirea dinților se realizează și prin alimentele pe care le consumăm, nu doar prin intervenția specialistului sau produselor dedicate. De aceea, în rândurile de mai jos găsiți 5 prieteni și 5 dușmani pe care să îi luăm foarte în serios.

Cele bune să se adune servlet file!

FML-AP6Y6P.jpg

Regulă de bază: în general, ce ne face bine la dinți, ne face bine la sănătate.

  1.  1.  V-ați întrebat de ce sunt atât de bune merele pentru dantură? Răspunsul este foarte simplu și… logic.  Nu doar merele, ci oricare fructe sau legume au un conținut mărit de apă care diluează conținutul de zaharuri și stimulează producția de salivă pandoratv videos. În consecință, se realizează o spălare mai bună a particulelor de mâncare, se diminuează aciditatea fructelor și poți lupta mai eficient cu cariile.
  2.  2.    Apa – la fel ca saliva, apa ne ajută să clătim zaharurile și acidul de pe dinți. Totodată, conține fluor sau minerale ce fortifică dinții și îi protejează de eroziune Red Star 4.0. Fluorul se găsește și în pasta de dinți pentru adulți, cea pentru copii neavând în general fluor pentru a evita acumularea unei cantități mai mare decât poate corpul celor mici să asimileze.
  3. 3.    Laptele și brânzeturile – laptele și brânzeturile sunt principala sursă de calciu din alimentația noastră, iar calciul este principalul mineral care ne întărește dinții și oasele 태블릿 윈도우 다운로드. Mai mult, anumite minerale din brânză repară smalțul dinților ce poate fi crăpat de la băuturi sau alimente acide, de la alimente dure sau diferența de cald și rece.
  4. 4.   Salatele – spanacul, rucola și orice tip de salată verde sunt bogate în fier și ne ajută să ținem colesterolul sub control, ajută digestia, dar, poate cel mai important, necesită masticație mai mult decât alte alimente 극동방송 다운로드. Astfel, ne curățăm dinții în timp ce mâncăm pentru că aceste salate conțin multă apă și, în același timp, producem multă salivă.
  5. 5.   Căpșunile – vine sezonul lor și ne bucurăm să vă spunem că acestea sunt un mare aliat al zâmbetului sănătos; conțin acid malic, un înălbitor natural pentru dinți Game of Thrones Season 7 Episode 2. Atenție însă că semințele lor pot intra între dinți și pot fi greu de îndepărtat. Asigură-te că ai ață dentară pentru o curățare corectă!

Cele rele să se spele!

Regulă de bază: dacă pătează fața de masă, îți va păta și dinții.

  1. 1 sightseeing train.  Oricare dintre dulciurile tari, cu zahăr, de la bomboane, acadele, dropsuri mentolate,  sau caramele conține foarte mult zahăr, unele se lipesc de dinți și favorizează apariția bacteriilor și cariilor. În plus, există tentația de a le mesteca, ceea ce poate duce la crăparea dinților sau dislocarea prombelor. În aceeași categorie intră și fructele uscate, care aderă la dinte Put down download.
  2. 2.  Covrigii – alegem uneori covrigii pentru o gustare pentru că ne gândim că nu sunt dulci și nu ne afectează dinții. Însă carbohidrații din covrigi sau biscuiți  se transformă în zaharuri foarte repede în cavitatea bucală afectând smalțul dinților. În plus, covrigii și în general produsele din cocă rămân lipite de dinți și favorizează apariția bacteriilor și, implicit, a cariilor Legacy of the Void ost. În aceeași categorie intră și chipsurile din cartofi sau cartofii prăjiți.
  3. 3.  Vinul – roșu sau alb, ambele colorează și dăunează smalțului, fiind și unele dintre alimentele ce conțin acid eroziv. De fapt, o regulă foarte simplă ne spune că acele alimente care pătează fața de masă și îngrijorează o gospodină ne vor păta la fel de tare și dinții. În aceeași categorie intră și cafeaua sau ceaiul negru!
  4. 4. Murăturile – greu de crezut, dar murăturile afectează smalțul puternic, din cauza acidității lor rezultate în urma conservării, cauzând în unele cazuri uzura mai rapidă a dintelui. E recomandat să nu mâncăm murături mai mult de o dată pe zi și atunci cu un aliment care să compenseze aciditatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *