Ce pensule de machiaj alegem?

Ni se intampla de multe ori sa privim admirativ machiajele complexe realizate de profesionisti si ne gandim ca acelasi rezultat il putem obtine doar daca apelam la serviciile lor. Ei bine, cum toate ne dorim un rezultat cat mai apropiat de ceea ce vedem in reviste, se poate intampla ca diferenta sa o faca accesoriile pe care le folosim in realizarea machiajului.

De cate ori nu ne-am intors acasa bucuroase ca trusa de machiaj pe care abia am achizitionat-o este dotata deja cu aplicator? Fara  sa ne dam seama, ajungem sa utilizam un aplicator care poate fi de proasta calitate sine poate irita pielea. In plus, aplicarea machiajului cu un astfel de accesoriu nu se realizeaza corect, asa cum se intampla in cazul pensulelor din par natural. Desi  achizitionarea unor pensule din par natural poate parea o solutie costisitoare, beneficiile vor fi pe masura si rezultatele vizibile. Pentru inceput nu este nevoie sa le cumperi pe toate: o pensula pentru pudra, una pentru obraz, 2 pentru fard de pleoape si una pentru ruj sunt suficiente. Pe piata exista o gama variata din care poti alege: par de veverita, de capra sau ponei (iar cele care va faceti griji pentru soarta animalelor, linistiti-va, animalele nu sunt sacrificate!!! 🙂 Oricat de tentant ar fi pretul scazut al pensulelor din par sintetic, aminteste-ti ca cele din par natural te ajuta sa aplici produsul intr-un strat mult mai fin si uniform, fara sa incarce inutil tenul.

Si daca tot nu te-am convis pana acum, sa recapitulam impreuna cateva din avantajele folosirii pensulelor din par natural:
-permit gradarea si intensitatea culorilor
-nu lasa pe fata fire de par nedorite
-nu absorb din produs, precum cele sintetice
-in funcție de forma, fiecare pensula este destinata unei anumite parti a fetei, astfel ca produsul sa fie aplicat mult mai usor
-uniformizeaza produsul si permit aplicarea intr-un strat fin, fara sa incarce pielea
-fata de manerele scurte ale aplicatoarelor care fac din machiaj un chin, cele cu maner lung faciliteaza aplicarea machiajului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *