Cea mai veche şi mai mare manifestare populară în aer liber a românilor din Transilvania -Târgul de Fete de pe Muntele Găina

Mii de persoane sunt aşteptate la acest sfârşit de săptămână să participe, la aproape 1.500 de metri altitudine, la cea mai veche şi mai mare manifestare populară în aer liber a românilor din Transilvania, Târgul de Fete de pe Muntele Găina, organizat anual în preajma praznicului de Sfântul Ilie 180도 다운로드.

Manifestările vor debuta sâmbătă în localitatea Avram Iancu, unde vor avea loc o paradă a portului popular, Festivalul – Concurs ‘Cultură pentru cultură’, etapa finală, în cadrul căruia se vor întrece cele mai bune formaţii de amatori din judeţ, câştigătoare ale etapelor zonale, respectiv cele din Cîlnic, Ciugud, Roşia de Secaş şi Vadu Moţilor 스윙 브라우저 무료 다운로드. Marele Premiu este în valoare de 50.000 de lei, bani acordaţi de Consiliul Judeţean (CJ) Alba, prin Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’ Alba 구글 스케치업 2018 다운로드.

De altfel, CJ Alba a alocat pentru manifestările incluse în Târgul de Fete, precum şi pentru un festival naţional de folclor derulat pe parcursul săptămânii în oraşul Cîmpeni, ‘Sus, sus, sus la moţi, la munte’, suma totală de 85.000 de lei, potrivit celor declarate, miercuri, pentru AGERPRES, de către vicepreşedintele Florin Roman Kids Tube.

În ultimii doi ani, CJ Alba, care a înregistrat ‘Târgul de Fete’ ca şi marcă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, a alocat pentru organizarea manifestărilor câte 110.000 lei aapt.exe.

Tot sâmbătă, în Avram Iancu va avea loc un spectacol folcloric susţinut de Tulnicăresele din Avram Iancu, Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, clasele Şcolii de Arte şi Meşteşuguri ale Centrului de Cultură ‘Augustin Bena’ Alba, clasa de tulnicărese Cîmpeni şi clasa de dansuri populare din Sohodol WindowsServer 2012 r2. Veta Biriş şi Ciprian Pop vor susţine recitaluri în finalul manifestărilor din Avram Iancu.

Sâmbătă seara, de la orele 21,00, pe platoul de pe Muntele Găina este programat un spectacol de muzică uşoară, susţinut de Desperado şi Spitalul de Urgenţă, urmat de discotecă, jocuri de artificii şi de un foc de tabără greeting.

Potrivit tradiţiei, manifestările vor debuta duminică la troiţa ridicată în memoria ‘Crăişorului Munţilor’, ridicată la 1.468 de metri altitudine, sfinţită la 1 septembrie 1924, în prezenţa regelui Ferdinand, la centenarul naşterii lui Avram Iancu 솔져오브포춘2 다운로드. În 2001 a fost ridicată alături o nouă troiţă, ca semn al preţuirii pentru „eroii Munţilor Apuseni, ştiuţi şi neştiuţi”. După Te-deum şi depuneri de coroane de oficialităţile prezente, va debuta partea artistică a Târgului de Fete Kleinex. Vor avea loc Târgul Meşterilor Populari şi un concert folcloric susţinut de Nicolae Furdui Iancu, Ionuţ Fulea, ansambluri folclorice din Alba Iulia, Calafat, judeţul Dolj, Beiuş, judeţul Bihor, şi Olari, judeţul Arad nodejs images.

Târgul de Fete este atestat documentar din 1816.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *