Cum sa iti ingrijesti pielea din jurul ochilor

Una dintre cele mai sensibile zone ale corpului nostru este pielea din jurul ochilor. Din pacate, aceasta portiune este cea mai predispusa la formarea ridurilor, inclusiv cele de expresie.

In plus, daca esti obosita, pielea din jurul ochilor te da de gol imediat, prin aparitia cearcanelor.

O greseala pe care o fac majoritatea femeilor este de a folosi o crema excesiv de grasa in jurul ochilor, pentru a asigura o hidratare superioara. De fapt, continutul de grasimi din compozitia produselor va afecta, in timp, zona delicata a ochilor, care va deveni suprasaturata, porii vor fi sufocati, iar structura si aspectul epidermei vor fi compromise. De asemenea, si cremele sau lotiunile astringente ar trebui evitate pentru ca acestea usuca si mai mult pielea, ceea ce duce automat la formarea ridurilor.

Cel mai bine este sa alegi atat un demachiant cat si o crema specializata pentru ingrijirea acestei portiuni. De asemenea, daca ai ochii obositi sau umflati, aplica doua comprese umede, imbibate fie cu ceai de musetel, apa de trandafiri, fie, pur si simplu, doua felii de castravete sau de cartof proaspat. Astfel, ochii nu vor mai arata obositi si isi vor recapata stralucirea.