La ce ne foloseste machiajul?

Sunt zile in care nu avem chef sa ne machiem sau in care ni se pare ca ocazia nu este extrem de potrivita pentru a ne machia. Dar si machiajul are rolul sau in ingrijirea pielii asa ca nu neglija importanta machiajului!

Daca ai un ten gras, machiajul are rolul minim de a te asigura ca fata isi va pastra aspectul ingrijit de-a lungul zilei. Dupa folosirea produselor obisnuite de curatare si ingrijire, aplica un fond de ten mat, cu putere mare de acoperire. Este mai bine sa-l aplici cu un burete sau cu un tampon de vata, nu cu degetele, pentru a evita transferul de grasime, chiar in cantitate foarte mica.
Stratul de fond de ten trebuie sa fie compact, uniform dar subtire, pentru a nu incarca suplimentar pielea. Culoarea fondului de ten trebuie sa fie cat mai apropiata de a pielii, dar poate fi cu un ton mai deschisa pentru ca, in timpul zilei, mai ales vara, sebumul poate sa-i inchida usor nuanta. Dupa fondul de ten, aplica un strat fin de pudra mata, compacta.

Este mai bine sa folosesti o pensula pentru fard. Aplicatoarele pun cantitati prea mari. Fardul de obraz si cel de pleoape trebuie sa fie uscate, nu lichide sau creme. Mascara si dermatograful sunt facultative. Dupa toate aceste solicitari, demachierea trebuie sa fie foarte constiincioasa.

Daca ai tenul uscat, cuvantul de ordine este hidratare. Rolul machiajului este sa protejeze pielea de efectele soarelui, ale frigului si ale vantului care duc toate la deshidratare si exfoliere. Fondul de ten va fi unul fluid, chiar hidratant. Daca este bine absorbit de piele, pudra nu mai este absolut necesara.
Poti folosi farduri lichide sau cremoase, dupa voie. Demachierea va fi orientata spre rehidratarea tenului.

Tenul mixt este cel mai dificil de abordat. Pentru ca zonele uscate sunt cele mai predispuse la imbatranire, le vom acorda prioritate. Folosim un fond de ten fluid, hidratant, dar pudram cu grija zona T, adica nasul si fruntea.

Daca am observat tendinte de ingrasare isi in zona tamplelor sau a barbiei, aplicam pudra si pe aceste zone. Pudra nu va fi la fel de compacta ca in cazul tenului gras. Neaparat trebuie sa aiba exact culoarea naturala a pielii. In plus, stratul de pudra nu trebuie sa se termine brusc. El trebuie extins usor, pierdut, inspre zonele invecinate. Fardurile folosite pot fi uscate, lichide su cremoase.

Unui ten matur, ridat machiajul trebuie sa-i redea cpacitatea de a reflecta lumina. Pentru ridurile mai profunde putem folosi un creion alb cu care le trasam usor, asa cum se configureaza ele. Apoi estompam putin cu degetul dunga de creion. Trebuie sa aplicam un fond de ten transparent, translucid. Indicatia difera de la o marca la alta, dar inseamna, in mare, acelasi lucru. Nu strica sa alegem fondul de ten cu un ton mai deschis decat pielea, poate usor pigmentat spre roz, ca sa mai castigam luminozitate si vitalitate. In acest caz, grija la zonele de intalnire cu nuanta naturala a pielii! Sa nu fie foarte nete!

Fardurile de pleoape pentru tenul matur trebuie sa fie mate. Fardurile sidefate sunt total nerecomandate, deoarece sideful are tendinta de a se aduna in pliurile pleoapei. Culorile recomandate sunt cele calde, apropiate de tonurile naturale: bej, crem, maro deschis. Rujul va fi, de asemenea, de o culoare naturala, discreta. Un contur de creion nu strica, dar neaparat creionul sa aiba aceeasi culoare ca rujul.

O fata prelunga, cu zone adancite necesita un machiaj in culori luminoase. Nu se aplica pe pometi fard de culoare intensa pentru a nu accentua scobiturile de sub ei. Se poate aplica un fard de culoare naturala, intr-un ton mediu spre extremitatea pometilor, undeva sub cozile ochilor, pentru a canaliza atentia spre o zona care nu prezinta dezavantaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *