Machiajul corector de seara in 8 pasi. Tehnica Evantai

Indiferent de ocazie sau de momentul zilei, machiajul reprezinta un ritual de ingrijire si de infrumusetare pentru orice femeie care isi doreste sa isi puna in valoare trasaturile si sa fie admirata.

Un pas important in ritualul de ingrijire zilnica il reprezinta hidratarea pielii. Astfel, dupa demachiere, este recomandat sa va hidratati fata si decolteul cu o crema potrivita tipului dumneavoastra de ten. Folositi un servetel pentru a tampona fata, eliminand astfel excesul de crema.

Un element esential pentru realizarea si mentinerea prospetimii machiajului intreaga seara, este baza de machiaj, care are rolul de a crea o pelicula de aderare a produselor cosmetice pe ten. Aceasta ajuta fondul de ten sa fie aplicat uniform si sa acopere eficient iritatiile, petele si cosurile si opreste transpiratia pielii.

Machiajul corector de seara in 8 pasi

1. Aplicam fondul de ten

Va recomand sa alegeti fondul de ten, ca si in cazul cremei, in functie de tipul dumneavoastra de ten. Pentru un ten uscat sau matur alegeti fondurile de ten fluide sau cu o consistenta cremoasa, pentru a hidrata si lumina pielea. Pentru un ten gras, primul lucru pe care ni-l dorim este sa acoperim excesul de sebum, acel luciu ce ne stanjeneste indiferent de situatie, in acest sens pudra sau un fond de ten cu pudra reprezinta solutia eficienta. Pentru tenul mixt, dealtfel cel mai des intalnit la femei, este indicat sa alegeti un fond de ten pe baza de apa, nu de ulei. Daca aveti un ten normal, numit de cele mai mult ori “tenul aproape perfect”, va recomand sa folositi un fond de ten fluid pe baza de apa.

Atentie! Aplicati fondul de ten si pe pleoape, astfel machiajul va rezista mai mult.

2. Aplicam anticearcanul si corectorul

Cearcanele reprezinta o mare problema pentru femei in general, insa daca luam in calcul cateva trucuri putem masca cu usurinta aceste imperfectiuni.

In primul rand recomand sa folositi o nuanta asemanatoare cu fondul de ten, nicidecum mai deschisa. Nuantele corecte in cele mai multe cazuri sunt lila si somon.

Atentie! Nu este necesar sa folosim intotdeauna corectorul, posesoarele unui ten normal sunt un exemplu ca tenul nu trebuie incarcat inutil.

3. Aplicam pudra

Rolul pudrei este sa fixeze si sa confere rezistenta machiajului. Pentru a nu incarca tenul aplicati un strat cat mai subtire de pudra, in nuanta fondului de ten sau o pudra translucida. Este indicat sa folositi o pensula mare sau un burete si niciodata varful degetelor daca va doriti sa obtineti la final un machiaj deosebit.

4. Machiajul ochilor. Tehnica Evantai

Machiajul de tip evantai poate fi realizat atat ziua, cat si seara, insa difera intensitatea nuantelor. In functie de culoarea tenului, parului si ochilor, se vor folosi 3 culori.

Pentru inceput, se aplica o culoare in coltul intern al ochiului, apoi sub linia sprancenelor, pentru a conferi luminozitate. Se formeaza o acolada din coltul extern al ochiului spre coltul extern al sprancenei, care se umple cu culoare. Aceasta este mai intensa in acest punct si se pierde spre mijlocul ochiului.

5. Mascara

Pentru un finisaj de efect pentru machiajul ochilor, rimelam atat genele superioare, cat si cele inferioare sau aplicam gene false tip banda sau buchetele.

6. Conturarea sprancenelor

O atentie sporita trebuie acordata machiajului sprancenelor, intrucat acestea confera expresivitate fetei. Pentru un efect garantat, va recomand utilizarea tehncii fir cu fir, aplicand linii pe directia de crestere a firului de par. Alegeti fardul de sprancene cu maxim doua tonuri mai inchis decat culoarea parului.

7. Blush

Pometii se vor colora intr-o nuanta cat mai naturala (tonuri de maron), iar apoi se vor aplica fardul de obraz si iluminatorul pe osul pometelui.

8. Colorarea buzelor

Atentie! O regula foarte importanta pentru un machiaj reusit este sa nu uitam niciodata ca trebuie sa scoatem in evidenta ori ochii ori buzele, insa niciodata ambele in acelasi timp.

Coloram buzele in armonie cu culorile folosite pe pleoapa. Folositi un ruj intens, daca machiajul este mai simplu, mai natural, sau un luciu de buze daca machiajul este mai intens.

 

Make-Up Atelier Paris ofera cursuri profesionale de machiaj atat pentru automachiaj dar si pentru profesionistii din piata de beauty din Romania, cu profesori cu studii in Rusia si Franta. Sunt distriuitori exclusivi ai produselor Atelier Make-Up Paris in Romania, Albania, Georgia si Azerbaijan.

Credit foto: Zina Esepciuc