Operatie estetica pentru maini

Nu exista ceva ce femeile nu ar face pentru frumusete, cel putin asa reiese din activitatea tot mai intensa din cabinetele de chirurgie estetica. Daca initial chirurgia estetica insemna, in principal, marire de sani si rinoplastie, in prezent infrumusetarea chirurgicala nu mai cunoaste limite: de la obisnuitele mariri de sani, la implanturi in fese si in gambe, lifting facial complet, interventii chirurgicale asociate si chirurgie intima feminina si masculina.

O noua gaselnita in chirurgia estetica este reintinerirea mainilor. Indiferent la cate interventii chirurgicale va supuneti, mainile sunt intotdeauna cele care va tradeaza adevarata varsta.

Trecerea anilor face ca elasticitatea pielii sa se diminueze si capacitatea acesteia de a produce acid hialuronic sa scada. Ca urmare a scaderii productiei de acid hialuronic, responsabil de “legarea” moleculelor de apa, pielea capata un aspect uscat, subtire si flasc. Degradarea colagenului este un alt factor responsabil de afectarea pielii din zona mainilor, deoarece provoaca scaderea tonusului si a elasticitatii acesteia.

Rezultatul tuturor acestor factori, la care se adauga starea de sanatate (afectiuni ale ficatului, deshidratarea) si actiunea factorilor de mediu (razele soarelui, frigul etc.), este: o accentuare a ridurilor de la nivelul mainilor, pierderea calitatii si a texturii pielii si o mai mare vizibilitate a venelor si a tendoanelor de pe spatele mainii.

“Intinerirea mainilor este o procedura relativ noua in chirurgia estetica insa a prins foarte bine in randul persoanelor care vor sa obtina un aspect intinerit prin intermediul chirurgiei estetice. Atat femeile cat si barbatii au inteles ca fata si mainile poarta cel mai mult povara trecerii anilor, astfel ca apeleaza in numar tot mai mare la interventiile de intinerire a mainilor”, a explicat dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica, competenta in laser chirurgical, in cadrul Clinicii Hyperion din Galati si a Centrului Medical Focus din Bucuresti.

Potrivit dr. Calin Dobos, intinerirea mainilor se poate realiza prin injectarea, fie de acid hialuronic, fie de grasime proprie. “Daca se opteaza pentru injectarea de acid hialuronic, procedura se va realiza, in aproximativ cinci minute, cu ajutorul unor seringi prefabricate. In cazul injectarii de grasime proprie interventia este insa mai completa deoarece sunt necesare doua proceduri: se recolteaza grasime din alta zona a corpului si se pregateste pentru transfer, apoi se injecteaza in maini”, a afirmat dr. Dobos.

Efectul acidului hialuronic dureaza intre 9 si 12 luni, in timp ce, in cazul injectarii de grasime proprie, aceasta se resoarbe in proportie de 50%, in 24 de luni. Si recuperarea este diferite in functie de tipul de injectare ales, astfel ca, “atunci cand se opteaza pentru acid hialuronic pielea se umfla discret, putin vizibil, iar recuperarea este rapida, spre deosebire de injectarea cu grasime proprie, cand pielea din zona mainilor este vanata si umflata timp de doua saptamani”, a explicat chirurgul estetician.

Efectul inaintarii in varsta asupra mainilor variaza de la o persoana la alta, in functie de mostenirea genetica. De asemenea, trebuie tinut cont si de faptul ca o persoana cu kilograme in plus va avea automat si maini mai plinute, in timp ce o persoana slaba va avea mainile mai scheletizate. De regula, in jurul varstei de 40 de ani incep sa se vada primele semne de imbatranire a mainilor.

“Pentru injectarea de acid hialuronic nu exista o limita de varsta. Teoretic nici pentru grasime nu se aplica aceasta limita, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca pacientul este supus unui numar de doua interventii: prima de recoltare a grasimii dintr-o anumita zona a corpului si o alta de injectarea a grasimii recoltate, astfel ca pacientul trebuie sa abia o stare buna de sanatate”, a explicat dr. Calin Dobos.

Mainile frumoase se tin scump, astfel ca, o interventie de infrumusetare a aspectului mainilor costa in jur de 200-400 de euro pentru injectarea de acid hialuronic si 600 de euro pentru injectarea de grasime proprie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *