Periatul parului

Perierea parului stimuleaza micro-circulatia si elibereaza parul de impuritati si celule moarte. Dar uitati faimoasele o suta de miscari de periere, odinioara recomandate! Nu vei face decat sa iti smulgi parul si sa-l deteriorezi

Periile de matase naturala sunt mai putin agresive, dar prea fine pentru parul des. Puteti alege o perie care are in componenta si matase naturala si fibre de nylon. Si daca parul va este intr-adevar bogat si buclat, o perie din fibre sintetice ii va permite sa se aranjeze si sa se netezeasca.

Pentru parul lung, o perie lata si plata va fi ideala.
Pentru a intinde parul buclat cu uscatorul, alege o perie rotunda, iar pentru parul scurt ea va trebui sa fie destul de mica.
Pentru a-l ondula, cu cat diametrul periei e mai mic, cu atat bucla e mai stransa. Daca esti grabita, o perie rotunda din metal sau aluminiu va fixa mai bine si mai repede coafura.

Regulile periatului:

Periati-va parul inainte de samponare pentru a-l descurca usor.

Dati mai intai cu pieptenele, apoi cu o perie si incepeti cu varfurile pentru a inlatura nodurile care ar putea sa se formeze.

Periati mereu incet, fara agresivitate.

Asteptati ca parul dumneavoastra sa fie in proportie de 80% uscat pentru a incepe sa il perii. Parul umed este foarte fragil si risti sa iti rupi foarte multe fire de par.

Odata ce s-au rupt cativa dinti din perie sau pieptene, inlocuiti-le.

Curatati-va peria si pieptenele cu apa si cu sapun cel putin o data la doua saptamani.