Secretele pentru un zâmbet perfect în pozele de nuntă

Dacă vă doriți să aveți un zâmbet perfect în ziua nunții, cu o dantură la fel de albă precum rochia pe care o veți purta, există câteva secrete care vă pot ajuta să vă îndepliniți dorința.

Băuturi și alimente:

Cu trei luni înainte de nuntă, luați o pauză de la lichidele care pot păta dinții. În categoria asta intră toate băuturile închise la culoare, precum cafeaua, ceaiul negru, vinul roșu, dar și sucurile precum Cola sau băuturile energizante. Dacă nu vă puteți abține, există alternativa să beți folosind un pai.

Evitați mâncarea cu pigment închis, precum fructele de pădure (afine, mure), sfecla, dar și sosul de soia. Dacă sunteți fumătoare, este bine să știți că și țigările pătează dinții.

Mai există și unele medicamente sau tratamente care pot influența culoarea dinților, cum ar fi antibioticele, antihistaminicele sau suplimentele de fier.

Igienă orală:

Spălați-vă pe dinți de două ori pe zi, cu o pastă cu efect de albire. Dacă mâncați ceva ce are șanse mari să păteze dantura, vă puteți spăla chiar și după fiecare masă, însă aveți grijă să folosiți o periuță de dinți moale și o pastă din ingrediente naturale, care sunt mai puțin agresive.

Nu folosiți praf de copt – este abraziv și poate fi dăunător pentru suprafața dinților.

Medicul stomatolog:

Cu cel puțin două luni înainte de nuntă, faceți o vizită medicului stomatolog, pentru o curățare profesională (detartraj) sau chiar tratament de albire.

Tratamentele de albire este de preferat să fie făcute doar dacă sunt întrunite cât mai multe din următoarele condiții: dinții să nu fie sensibili, să aveți cât mai puține obturații, risc scăzut de carii, să nu fiți fumători sau băutori de lichide închise la culoare (cafea, ceai, vin roșu).

Puteți afla mai multe și de pe blogul clinicii stomatologice Ivory Dentfix sau, dacă sunteți din București, să stabiliți o consultație, aceștia au o echipă de medici specialiști care vă pot ajuta să stabiliți un tratament adecvat de albire înainte de nuntă. Aveți grijă doar să îl încheiați cu aproximativ două săptămâni înainte de nuntă sau de petrecerea de burlăcițe.

Nu uitați că, în lipsa unei diete corespunzătoare, dinții nu se vor menține albi și se vor păta rapid la loc după orice tratament de albire.

Machiaj:

În ziua nunții folosiți un ruj care să aibă sub-tonuri reci. Evitați rujurile în culori care vă îngălbenesc dinții în poze, cum ar fi portocaliu, somon sau piersică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *