Andreea Paul: Violența politică împotriva femeilor este o formă de subminare a democrației

La grupul de lucru dedicat ‘Violenței politice împotriva femeilor” la care a participat prim-vicepreședintele PNL Andreea Paul, în data de 5 mai, în cadrul Forumului Global al Femeilor Parlamentar, s-a dezbătut rolul pe care doamnele parlamentar ar trebui să și-l asume pentru protejarea femeilor de violența politică neo-nazi games. Recomandările au fost structurate în nevoia conștientizării problemei și reacției imediate prin atitudine și cu curaj, în nevoia legiferării, a interogării guvernului cu privire la acțiunile sale în acest sens, a implicării domnilor parlamentari pentru eliminarea violenței politice împotriva femeilor în comisii, în plen și în dezbaterile publice, rolul mass-mediei, al societății civile și al partidelor politice 파워포인트 2010 다운로드.
Andreea Paul a declarat că: “O formă de subminare a democrației este violența politică“.
Ce forme ia 갤럭시 s6 다운로드? “De exemplu, ia forma violenței psihice prin ignorare, denigrare, discreditare, abuz, amenințare, țipete, hărțuire sau șantaj și poate merge până la forme de violență fizică Yara. Violența politică împotriva femeilor deformează reprezentarea corectă și echilibrată a populației în decizia publică. Vă sunt străine aceste experiențe 바스켓볼 다이어리 다운로드? Evident că aceste tratamente țin departe femeile de activismul politic. Violența împotriva femeilor nu se manifestă doar în spațiul public, ci și în cel privat Download Big Bad Fox. Despre violența domestică se discută din ce în ce mai mult, dar deloc despre violența politică, deși este reală și se manifestă agresiv în interiorul partidelor politice și între adversarii politici, mai accentuat în timpul campaniilor electorale. Rezultatul: reprezentarea inechitabilă a femeilor și a bărbaților în decizia politică“, a declarat deputatul PNL Andreea Paul Download Bad Moms.
La Summit-ul Mondial din anul 2016 al Forumului Global al Femeilor Parlamentar (Women in Parliaments – WIP) de la Amman, 4-5 mai, a participat o delegație a Parlamentului României formată din doamnele senator Gabriela Crețu și Biro Rozalia-Ibolya, precum și doamnele deputat Andreea Paul, Cornelia Negruț și Camelia Khraibani Svenu Star League map. Lucrările reuniunii, organizate în colaborare cu Camera Reprezentanţilor din Iordania si cu sprijinul OECD, s-au desfășurat la Parlamentul Iordaniei în prezența a peste 300 de femei parlamentar din peste 80 de țări, șefi de stat, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai unor instituții internaționale și ai societății civile 다리다리 분석기 다운로드.
Summit-ul WIP de la Amman este primul care se desfăşoară într-o ţară din Orientul Mijlociu și Africii de Nord, pe fondul progreselor înregistrate în ultimii ani în regiune în ceea ce priveşte implicarea femeilor în procesele publice decizionale. “În România, reprezentarea politică a femeilor ne poziționează pe locul 113 în lume, după ţări ca Emiratele Arabe Unite, Pakistan, Nigeria, Cambogia, Ghana sau Etiopia şi continuaţi dumneavoastră lista până la 112 ţări aflate în faţa noastră“, a afirmat prim-vicepreședintele PNL Andreea Paul flac music.
Pe lângă violența politică împotriva femeilor, au fost abordate teme majore legate de importanţa reprezentării paritare de gen a femeilor și barbatilor în politică (în abordările internaționale nu se mai vorbește despre egalitatea de șanse, ci despre egalitatea de gen prin succesiunea perfectă de gen pe listele electorale); participarea politică și în toate celelalte domeniile – economie, educaţie, sănătate, utilizarea instrumentelor media, dinamica partidelor politice şi formarea alianţelor; contribuţia femeilor la prevenirea conflictelor, menţinerea păcii şi soluţionarea conflictelor; soluţiile politice ale femeilor lideri la criza refugiaţilor; drepturile omului; creşterea colaborării între parlamente şi organizaţiile non-guvernamentale ale femeilor; rolul tinerilor în politică etc.
Dintre participantele care au intervenit la aceste dezbateri amintim: Dalia Grybauskaite, Presedinta Lituaniei; Marie Louise Coleiro Preca, Presedinta Maltei; dna. Atifete Jahjaga, Presedinta Kosovo (2011-2016).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *