Bursa de la QS Marea Britanie

Pe piata muncii se simte nevoia tot mai mult de specialisti, de oameni care sa vina cu idei noi si cu o mentalitate noua. De multe ori acest lucru nu se poate intampla decat daca reusesti sa cunosti si alte sisteme sau sa studiezi intr-o alta tara.

QS, o companie din Marea Britanie, dar care are sedii si in Paris, Singapore, Shanghai, Sydney, Washington DC si Johannesburg, si care organizeaza targuri universitare si nu numai, precum Grand School Tour, se gandeste la femeile din Europa Centrala si de Est. Este clar ca pentru femeile din tari precum Romania, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Ungaria si Grecia, accesul la un master sau program MBA in Europa de Vest sau America este mai greu. Solutia gasita de ei este o bursa in valoare de 2000 euro, acesti bani urmand sa fie folositi in scopuri educationale – Bursa QS pentru Femeile din Centrul si Estul Europei.

The World Grad School Tour, care vine si in Bucuresti pe data de 12 Octombrie 2009, este cel mai prestigios eveniment de educatie, bazat in special pe programe de doctorat si MBA. Acest targ aduce fata in fata unele dintre cele mai mari Universitati din lume cu tineri talentati si ambitiosi.  

Zoya Zaitseva, QS Global Operations Director and Scholarships Fund manager ne spune ca: „In fiecare an intalnim la evenimentele noastre mii de femei talentate care sunt si foarte motivate si ambitioase si isi doresc o cariera in multe domenii, pornind de la drept si pana la industria filmului. In medie, la evenimentele organizate de catre noi in Bucuresti vin peste 1000 de tineri profesionisti, dintre care peste 50% sunt femei.” 

„Nu toata lumea are aceleasi sanse precum candidatii din Europa de Vest sau Statele Unite ale Americii si, chiar eu venind din Rusia, inteleg cel mai bine acest fenomen. Din acest motiv, am decis sa directionez 2000 euro din bonusurile mele anuale pentru a pune bazele acestei burse. S-ar putea sa nu para o suma atat de mare, dar orice sustinere financiara, oricat de mica, inseamna intotdeauna un ajutor sau o mana intinsa. Oricum, daca alegi un program de master sau doctorat in Italia, Germania sau tarile scandinave, aceasta suma ar putea acoperi taxa de scolarizare pentru un semestru sau chiar un an de zile”, a adaugat Zoya Zaitseva.

Pentru a beneficia de aceasta bursa, trebuie sa scrii un eseu pe tema „How would your country benefit from your education?”, in engleza, cu limita de cuvinte de 500 si care trebuie trimis pana pe data de 30 Aprilie 2010. Pentru mai multe detalii, acceseaza www.topgradschool.com.

Pentru alte informatii legate de activitate QS sau cum poti participa la The World Grad School Tour, de pe 12 Octombrie 2009 in Bucuresti, acceseaza www.qs.com  si www.topgradschool.com.

Fa primul pas in cariera ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *