Cum sa reactionezi cand afli ca esti barfit

Cand afli ca oamenii din jurul taut e “barfesc, te simti ranit, jignit, chiar furios. Dar de ce?

De-a lungul secolelor pentru oameni informatia a insemna mereu putere. Chiar si acum in lumea moderna este inca adevarat. Tindem uneori sa uitam ca suntem doar niste animale cu o capacitate psihologica superioara. Intr-o lume plina de finite complexe, barfa, ca si alte lucruri considerate negative sunt nu numai naturale, dar si esentiale.

Barfa este precum cafeaua de dimineata: nociva, dar delicioasa si cu un rol foarte important.

Acum, de ce reactia noastra este una negativa? Publicitatea negativa este publicitate intr-un final. Nu? Cand descoperim ca am fost barfiti, ca s-a spus ceva negativ despre noi, iar o a doua a persoana a aprobat in mintea noastra apare un fel de frica, ca doar unde sunt doi puterea creste. Dar ca si multe alte fleacuri sunt strict in imaginatia noastra.

Nimic din ceea ce facem nu facem doar de dragul de a face, fiecare lucru are substraturi, motive, tinte.

O metoda mai simplista de a vedea totul este sa nu te concentrezi pe ceea ce se comunica ci de ce se comunica. In general oamenii au nevoie sa barfeasca pe altii pentru a se simti superiori, cei care o fac foarte des in general sunt oameni cu foarte putina incredere in sine. Sunt oameni care simt nevoie sa prezinte constant defectele altora pentru a distrage atentia de la propriile defecte.Toti o facem, fie ca realizam fie ca nu. Oricand vorbesti de cineva care nu este de fata, theoretic barfesti.

Asa ca data viitoare cand afli ca prietena ta apropiata te vorbeste pe la spate nu te enerva sau simtii jignit, ia o gura mare de aer si analizeaza putin situatia. De ce o face? Odata ce ai raspunsul poti lua masurile necesare.

Iti recomand pur si simplu sa ignori, e bine sa nu te bagi in frustrarile altora.

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *