Cum strangi mana cuiva?

Strangerea de mana a devenit in timp un salut universal, de recunoastere intre doua sau mai multe persoane. Daca la inceput, acesta era cunoscut doar ca semn contractual, in zilele noastre, strangerea de mana a devenit atat de comuna, incat este intalnita si in randul femeilor. Strangi mana atunci cand faci cunostinta cu cineva, cand te saluti cu o persoana importanta sau cand ti se intinde pur si simplu mana si tu esti nevoit sa raspunzi prin acelasi gest.

Insa, strangerea de mana vorbeste deschis despre felul tau de a fi, despre starea ta emotionala si fizica si despre cat de incantat esti sau nu esti in legatura cu ceea ce se intampla in acel moment.

Mainile umede sunt semnul emotivitatii, in timp ce mainile uscate si reci spun despre tine ca esti temperamental si privesti totul cu detasare, iar mainile moi sunt cele care indica faptul ca persoana respectiva este incapabila de decizii, este nehotarata si nu are curaj sa isi doreasca sa se afirme.

Fermitatea strangerii mainilor este foarte importanta in societatea zilelor noastre, asa ca apuca cu incredere dar fara sa exagerezi mana interlocutorului tau. Daca vrei sa ii arati cuiva ca il respecti si il apreciezi, atunci te vei inclina usor in timp ce ii strangi mana, in schimb, daca doresti sa arati contrariul, va trebui sa pastrezi rigiditatea si distanta strangerii de mana. Totodata, o strangere de mana care porneste de la nivelul inimii sugereaza apropierea dintre doua persoane si faptul ca acestea se admira, in timp ce o strangere de mana lipsita de elan, scurta, sugereaza exact contrariul.

Aceste gest care vorbeste despre educatia ta, difera insa de la om la om, si de la tara la tara, de aceea nu trebuie sa incepi sa il confunzi cu ” Buna ziua ” pentru ca nu toate popoarele il practica cu desavarsire.