Curs de Initiere in pictura

Fundatia Calea Victoriei va invita joi 10 octombrie, de la ora 19.00, la Cursul de Initiere in pictura, sustinut de artistul plastic Teodora Varzaru cl.exe.

Va propunem un curs in care vom invata bazele realizarii unei picturi, pornind de la desen si acordand o atentie sporita observatiei, intelegerii volumelor si a proportiilor Show by rock. Totul se va imbina cu informatii si exemple din istoria artei vechi pana la cea contemporana.

Vom vedea cum pictura, probabil cel mai cunoscut domeniu din aria artelor vizuale, ramane o arta vie si mai mult, continua sa se metamorfozeze, sa uimeasca, sa indigneze ori sa fascineze lumea Download Clash of Clanbug editions.

Curs 1 si 2 – Pictura. Importanta sa de-a lungul istoriei.

Prezentare succinta a evolutiei picturii in timp, momente de cotitura si relevanta acestora in modul in care percepem lumea 음악 공짜 다운로드. Cursantii vor invata ce inseamna pictura in ulei si pictura cu acrilice, care sunt diferentele intre tehnici si care e mai potrivita pentru fiecare.

Tema: exercitii si studii de desen si pictura, pornind de la intelegerea formei si redarea volumului unor obiecte simple, sporind treptat complexitatea Download the bus driver. Accentul va fi pus pe armonia si expresivitatea compozitiei.

Curs 3 – Despre figura umana. Proportii, masuratori.

Crochiuri – ce inseamna crochiurile, cum se realizeaza si cat de importante sunt ele in educarea ochiului 아크로벳리더 프로 다운로드? Reprezentarea figurii umane va fi urmarita in expresivitatea sa si in conformitate cu sensibilitatea individuala a cursantilor.

Tema: Crochiuri dupa model, folosind tehnici diferite; exercitii de linie, de pensulatie etc Working Cell 1.

Curs 4 – Autoportretul in istoria artei.

Dupa ce cursantii si-au insusit tehnicile de realizare a unei picturi si s-au familiarizat cu materialele si modalitatile de observare, facem un pas ceva mai complex live aid mbc 다운로드. Modul de a invata tehnica portretului consta in observarea celui mai la indemana subiect: propriul chip.

Tema: Autoportret. Constructia chipului corect proportional, observarea particularitatilor, incercarea de redare cat mai apropiata de imaginea reala Download Code Warrior.

Curs 5 – Finalizarea propriei compozitii picturale.

In functie de preferintele tematice, cursantii sunt invitati sa-si aleaga o tema din cele precedente si sa realizeze o lucrare care sa ii reprezinte 마이크로소프트 팀즈 다운로드. Astfel, dupa aplecarea fiecareia sau fiecaruia pentru abstractionism, realism, expresionism etc., cursantii vor fi incurajati sa combine liber stilurile pentru crearea unei nou tip de imagine, unic si personal. Ca inspiratie, vom folosi diversitatea stilistica a creatiilor din secolul XX si din arta contemporana.

Tema: Crearea unei compozitii individuale cu tema la alegere, ce reprezinta propriul mod de reprezentare a lumii.

Lector: Teodora Varzaru
Data incepere: 10 Octombrie 2013; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5
Frecventa:saptamanal, joi
Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 270 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *