CURS: Descopera mitologii ale apei cu Raluca Sidon, fost bursier al Universitatii de Nice, pe 30 iunie

Fundatia Calea Victoriei va invita luni 30 iunie, ora 19:00, la „Mitologii ale apei”, un atelier relaxant gandit ca o incursiune placuta si instructiva in minunatul univers mitologic al apei 어도비 포토샵 cs5 다운로드.

Cursul este sustinut de Raluca Sidon, cercetator in arheologie si istorie, fost bursier la universitati europene de prestigiu (Universite Paris I Sorbonne, Universite de Nice) 첨부파일 한번에 다운로드.

Mitologia, in acceptiunea noastra, se refera atat la legendele mitologice ale Antichitatii, dar si la mituri in sens larg, explicatii ale fenomenelor care ne impresioneaza, pe baza unei credinte 파랜드 사가 다운로드. Nu exista activitate sau circumstanta in care apa sa nu fie asociata omului. Pentru cursul nostru, am ales universul divin, magic, spiritual al apei.

Din punct de vedere spiritual, oamenii s-au raportat la apa fie cu veneratia datorata unei divinitati, fie, in epoca noastra, pragmatic si chiar fara respect 무료 연하장 다운로드. Indienii hindusi trebuie sa se scalde macar o data in viata in Gangele sacru; in schimb, orice curs de economie ne invata ca apa este o resursa.

Sedinta 1) 30 iunie – Legatura oamenilor cu apa in civilizatiile Orientului Apropiat si in Grecia Antica 잊지마 다운로드. Apa divinizata, venerata si temuta
Vom vorbi despre importanta apei in religia si miturile primordiale ale egiptenilor, babilonienilor si grecilor si vom prezenta divinitatile asociate apelor in credintele acestor 가을방학 한낮의 천문학 다운로드. Vom studia sursele literare, arheologice si artistice, cum ar fi iconografia vaselor grecesti.

Sedinta 2) 2 iulie – Mitologii europene ale apei: mostenirea mitologiei greco-romane, mitologiile scandinava, celtica si romaneasca
Vom discuta despre credintele, superstitiile si traditiile legate de ape website image. Descoperim sursele etnografice privind puterea apei, dar si personajele care populeaza raurile, fantanile sau izvoarele. Vom aminti legendele lacurilor, fantanile vorbitoare, apa vie sau metamorfoza eroilor in ape SpokaneSans.

Sedinta 3) 3 iulie – Puterile apei
Apa este izvorul vietii, ea fiind cea care are puterea de a aduce frumusetea, bogatia, sanatatea si chiar intinerirea php txt. Aceste virtuti sunt asociate fie interventiei divine, fie proprietatilor chimice, studiate de stiinta moderna. De la ghicirea viitorului, la tratarea unor afectiuni, apele au fost frecventate pentru a da speranta, a aduce placere, a insanatosi Download the Catholic Bible Book. Transformarea moderna a miturilor apei are loc sub influenta credintei in stiinta. In locul purificarii apei de catre nimfe sau, ulterior, de catre Duhul Sfant, acum apa are puritate certificata de laboratorul de analize. Constanta este ideea de puritate.

Lector: Raluca Sidon
Data incepere: 30 Iunie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3
Frecventa: luni 30 iunie, miercuri 2 iulie, joi 3 iulie
Cost: 120 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 100 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *