Curtezane, madone si femei fatale – Metamorfozele portretului feminin in istoria si arta europeana

Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri 23 Octombrie, ora 19:00, la cursul Curtezane, madone si femei fatale win xp sp3 다운로드. Metamorfozele portretului feminin in istoria si arta europeana, sustinut de istoricul Monica Neatu.

In orice muzeu, real sau imaginar, public sau personal, portretele feminine sunt nelipsite 노래 공짜로 다운로드.

Putini sunt colectionarii sau iubitorii de arta care nu au cedat farmecului misterios si fara varsta al doamnelor de pe panza. Dar dincolo de fascinatia noastra in fata acestor personaje feminine, se afla o istorie incarcata de simboluri mai putin cunoscute, ce rezuma, in esenta, conceptele legate de feminitate, frumusete sau sexualitate ebs sympathetic download.

Va invitam la o calatorie inedita in lumea artelor. Cu ajutorul imaginilor si relatarilor celebre, vom descoperi impreuna modul in care s-a elaborat si s-a definit imaginea feminina in societatea europeana 크롬 텀블러 다운로드. Atelier va fi adaptat gusturilor personale ale cursantilor; de-a lungul intalnirilor noastre, fiecare participant isi va putea elabora propria colectie si ii va afla povestea Kindle Dictionary.

Temele celor trei intalniri sunt:

1. O scurta introducere in istoria portretului feminin. Teme si subiecte predilecte – de la Eva si Venus la Fecioara Maria si Maria Magdalena Illustrator. Femininul si cotidianul. Doamnele evului mediu – real si imaginar. Madone si curtezane in Renastere – ambivalenta feminina. Cateva ipoteze istorice Windows 7 iTunes. Trupurile feminine – ce simbolizeaza nuditatea lui Venus? Povestea unor imagini emblematice – Mona Lisa, La Fornarina, Venus din Urbino, Flora etc 비포 선라이즈 다운로드.

2. Doamnele barocului – cand rochia copleseste femeia. Fascinatia trupului – Rubens. O alta lume – scoala nordului. Senzualitatea gesturilor marunte – doamnele lui Vermeer mavericks 다운로드. Chipuri delicate – eleganta si senzualitatea rococoului de la Watteau la Fragonard.

3. Secolul XIX si o noua perceptie a femininului. Pictorii coboara in strada – Doamnele impresionistilor Download css. Stralucirea si drama curtezanelor: Olympia & co. Un nou chip – pariziana.

Senzualitatea epocii art nouveau – femei fatale si imparatese. Klimt intre Iudita si Danae. Un feminin care socheaza – de la Egon Schiele la Balthus. Picasso si modele sale. Femininul de la obiect la subiect -un parcurs.

Lector: Monica Neatu

Data incepere: 23 Octombrie 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: saptamanal, miercuri

Cost: 130 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 120 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare, nr 40, etaj 1 (in apropierea

Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *