Munca de acasa, intre beneficii si efecte negative

Un studiu realizat recent arata ca, in 2011, peste 40% din firmele din Romania au oferit angajatilor posibilitatea sa lucreze de acasa Windows 10 Pro. Potrivit studiului, firmele care ofera aceasta posibilitate angajatilor, de a lucra de acasa, reduc cheltuielile, iar angajatii sunt mai relaxati si au mai mult timp pentru viata personala Yes it's likeing.

Pe langa reducerile de costuri in bani si timp, un alt beneficiu al muncii de acasa este, potrivit afirmatiilor managerilor ce au fost intervievati, cresterea gradului de motivatie si de randament al angajatilor 윈도우10 rs5 iso 다운로드.

Nu cred ca e necesar sa vorbesc despre avantajele lucrului de acasa, numai daca ne gandim la orele petrecute in trafic pe drumul spre casa, avantajele lucrului de acasa devin evidente On Demand Korea. Asa ca mi se pare important sa identificam potentialele efecte negative ale lucrului de acasa, din punct de vedere psihologic, si cateva solutii”, explica psihologul Radu-Nicolae Cocea (www.7relatii.ro) packet tracer 6.2 다운로드.

Intre aceste se numara:

Cresterea comunicarii prin intermediul mailului si a telefonului si reducerea interactiunii directe poate scadea capacitatea oamenilor de a lucra in echipa si mai important, poate crea un sentiment de izolare Sessibong mp3. Solutia ar putea fi existenta unor intalniri special create pentru a incuraja schimburile pe teme profesionale, la un interval stabilit.

Amestecul dintre mediul profesional si cel de acasa este posibil sa determine o scadere a eficientei, datorata asocierii mediului de acasa cu odihna, relaxarea si nu cu efortul profesional Download chrome homepage. O posibila rezolvare pentru acest lucru ar fi crearea unui spatiu acasa care ar urma sa fie folosit exclusiv pentru activitati profesionale.

Interactiunea directa dintre angajati si feedback-ul primit la locul de munca sunt instrumente importante de dezvoltare profesionala si personala 세틀러6 다운로드. Lucrul de acasa face ca acestea sa fie dificil de realizat, ceea ce creste necesitatea trainingului angajatilor in domeniul abilitatilor profesionale, al managementului timpului, IT si al comunicarii 안녕자두야 언더더씨 다운로드.

Radu-Nicolae Cocea este psiholog, psihoterapeut si practician ESPERE. In prezent, isi desfasoara activitatea in cadrul Cabinetului de Psihologie Radu-Nicolae Cocea (www.7relatii.ro), serviciile oferite clientilor fiind: psihoterapie, coaching, Metoda ESPERE®, dezvoltare personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *