Eu sunt Amelie

Buna! Eu sunt Amelie si vreau sa va marturisesc ca sunt dependenta de a fi femeie si de feminitate. Sunt femeie, imi place si pot sustine acest lucru in fata oricui. Astazi, de 8 Martie, vreau sa  sarbatoresc femeia, femeia din mine, femeia din tine, femeia din noi.

Mircea Cartarescu a scris o carte despre « De ce iubim femeile ». Eu as vrea sa adaug la lunga (si foarte frumoasa) sa lista un singur lucru. Iubim femeia pentru ca este libera. Este libera sa fie ea insasi, sa fie sensibila si dura in acelasi timp, sa fie independenta dar sa vrea sa fii protejata, sa fie serioasa sau sa se joace, sa fuga de la spectacolul de  la opera direct in club, sa citeasca o carte sau sa vada filmul, sa fie extrem de profunda dar superficiala in acelasi timp. O femeie adevarata este intotdeauna frumoasa si nu ma refer neaparat la frumusetea fizica.  Cineva spunea candva ca “O femeie cu adevarat stearsa este aceea care, oricat de frumoasa ar fi, nu stie sa fie fermecatoare.”  O femeie adevarata este fermecatoare si atunci cand iese seara intr-un restaurant elegant dar mai ales dimineata, in intimitatea patului sau, dezbracata de orice masca si inhibitii impuse de societate.

Una dintre intrebarile ramase fara raspuns ale umanitatii este: “Ce isi doresc femeile?”. Intrebare pusa de barbati si femei deopotriva, la care nici Freud nu a stiut ce sa raspunda. Asadar, ce imi doresc in aceasta zi de celebrare a femeii? Imi doresc sa fiu femeie, sa fiu lasata sa fiu femeie si sa ma descopar pe mine. Pas cu pas, zi cu zi, minut cu minut. Nu conteaza ca uneori sunt imatura, ilogica sau incapatanata. Sunt femeie si am dreptul sa fiu asa. Dar tu ? Tu ce iti doresti in aceasta luna de sarbatoare dedicata tie ?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *