„Il Trittico”, trilogia lui Puccini, la Grand Cinema Digiplex

Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City continua serile culturale cu spectacolul de opera „Il Trittico” („Tripticul”), ce va fi difuzat joi, 14 iunie, de la ora 20.00. „Tripticul” lui Giacomo Puccini cuprinde mai multe opere intr-un act, cu subiecte diferite, prezentate in cadrul aceleiasi reprezentatii: „Il Tabarro” (Mantaua), „Suor Angelica” (Sora Angelica) si „Gianni Schicchi”.

Prima dintre operele tripticului, „Il Tabarro” (Mantaua), pe un libret de Giuseppe Adami, inspirata de piesa „La Hauppelande” de Didier Gold, este o drama sumbra, desprinsa din viata trista a muncitorilor si hamalilor de pe cheiurile Senei. Cea de-a doua opera, „Suor Angelica” (Sora Angelica), pe un libret de Giovacchino Forzano, are la baza o povestire florentina de la sfârsitul secolului al XVII-lea si readuce in prim plan ideea mortii tragice ca sacrificiu suprem.

Al treilea „act” al „Tripticului”, „Gianni Schicchi”, este o opera comica pe un libret al aceluiasi Giovacchino Forzano, ce are ca sursa de inspiratie „Infernul” lui Dante Alighieri. Actiunea se desfasoara la Florenta, in anul 1299, si il surprinde pe Gianni Schicchi intr-una dintre ispravile sale pentru care a fost aruncat in infern.

Orchestra Royal Opera House, sub bagheta directorului muzical Antonio Pappano, recreeaza magia muzicii lui Giacomo Puccini. Spectacolul este in limba italiana si a fost inregistrat in Londra in 2011.

Iubitorii genului clasic vor beneficia la Grand Cinema Digiplex de un spatiu elegant, echipat cu tehnologii de ultima generatie in materie de proiectie, sunet si iluminare. Ecranul de proiectie, unghiurile perfecte de vizibilitate si locurile ultra-comfortabile fac din Grand Cinema Digiplex locatia perfecta pentru vizionarea spectacolelor clasice.

Spectacolul „Il Trittico” transmis de Grand Cinema Digiplex are o durata de aproximativ 170 de minute. Pretul unui bilet la aceasta reprezentatie este de 55 de lei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *