Atlasul norilor

Dens, dar translucid, grav, dar colorat, „Atlasul norilor” exploreaza violenta mai multor lumi care o alcatuiesc pe-a noastra, pornind de la ideea ca „orice credinta e un camp de batalie” Shiny View. O harta la scara mare a pasiunilor omenesti, survolate intr-un periplu halucinant, care porneste din Pacificul de Sud, aflat sub spectrul colonizarii in secolul al XIX-lea, si ajunge in viitorul postapocaliptic G6 firmware download. Sase povestitori ofera tot atatea universuri despartite de timp si spatiu, insa nu etanse, pentru ca le leaga noduri vitale. Un notar american care exploreaza insulele proaspat colonizate din Marile Sudului; un muzician care incearca sa-si inspire maestrul in scopuri nu tocmai nobile; o jurnalista care salveaza lumea de la dezastru nuclear; un editor care descopera un bestseller periculos; o clona creata in sistemul sclavagismului modern, toti acesti povestitori savurosi creeaza cercuri narative in jurul dramaticei istorii orale a unei insule postapocaliptice 골프강좌 다운로드. Planurile se intretaie in puncte nevralgice care sunt de fapt marile teme ale romanului: vointa de putere, canibalismul civilizatiei, felul in care trecutul e mereu rescris de catre cei care stapanesc prezentul longevity game.

Un roman pe principiul papusilor Matrioska sau al cutiilor chinezesti, extrem de amuzant, inteligent si rascolitor.” (Michael Chabon)
David Mitchell are o imaginatie uluitoare, filmica, eclectica.” (William Boyd)
Cel mai indraznet si mai bun roman al anului 2004.” (The Guardian)

Roman castigator al British Book Literary Fiction Award si nominalizat la Booker Prize, Nebula Award, Arthur C Knox MultiDrive Download. Clarke Award.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *