Afla care sunt cele 4 instrumente utile in bucatarie

Era tehnologizarii s-a facut simtita si in bucatarie, prin intermediul instrumentelor care mai de care mai sofisticate, pe care le folosim la prepararea mancarii 피아노 음원 다운로드.

Le alegem in functie de spatiul pe care il ocupa in bucatarie, de rapiditatea in prepararea mancarii, chiar si a designului, mai putin in functie de cat de sanatoase sunt pentru organismul nostru 밴드인어박스 다운로드!

Prof. Dr. Mencinicopschi a facut in cartea “Reinvata sa gatesti. Carte de bucate sanatoase” o analiza detaliata a instrumentelor in care gatim, astfel incat sa stim la ce ne expunem atunci cand pregatim diverse mancaruri 꼬마사전 다운로드.

“Stiati ca, pentru a avea o mancare sanatoasa trebuie sa stim sa alegem instrumentele potrivite, compatibile cu alimentele? Sunt preferate instrumentele confectionate din ceramica, teflon, sticla, otel inoxidabil alimentar si fonta smaltuita 웅진북클럽통 다운로드. Nu sunt indicate vasele din aluminiu, cupru, vasele acoperite cu teflon de slaba calitate sau cele cu smaltul deteriorat”, ne explica dr. Menci in cartea “Reinvata sa gatesti wit 다운로드. Carte de bucate sanatoase”, disponibila doar in luna iunie la chioscurile de presa.

Instrumente de gatit -> ASA DA!

1 고담 드라마 다운로드. Dispozitivul de fierbere in vapori de apa

Acesta consta in mai multe vase suprapuse, perforate, asezate peste un vas in care se pune apa. Legumele si carnea introduse intr-un astfel de vas isi pastreaza nutrientii in stare activa hovercraft.

2. Wok-ul

Acest instrument asiatic de gatit a castigat tot mai multi adepti deoarece forma sa permite amestecarea uniforma a carnii, a pestelui si a legumelor, utilizandu-se in acelasi timp o cantitate mica de grasime si necesitand un timp redus de gatire, ceea ce duce la menajarea nutrientilor din alimente Download Cusser icue.

3. Oala sub presiune

“Sunt indicate doar cele din oteluri inoxidabile alimentare. Temperatura din oala, de peste 100 grade Celsius, reduce timpul de preparare a mancarii si implicit salvarea calitatii alimentelor, in timp ceapa care acopera alimentele, folosita la supe si ciorbe, este extrem de bogata in nutrienti”, potrivit informatiilor cuprinse in cartea “Reinvata sa gatesti Free Sdoku games. Carte de bucate sanatoase”.

4. Gratarul

Acest instrument de gatit se afla in acelasi timp la rubrica Asa Da, cat si la rubrica Asa Nu issue of the human ity test.

De ce nu este bun gratarul?

Daca sub gratar se afla foc direct, grasimea scursa din carne se va aprinde si va genera substante cancerigene.

Arderea carbunilor genereaza de asemenea substante toxice, care contamineaza carnea odata cu fumul. Cand este bun gratarul?

Atunci cand gratarul este construit din doua piese suprapuse, atunci cand caldura nu se afla direct sub alimente ->cazul gratarului care se pune pe aragaz.

Atunci cand gratarul este vertical ->asemenea gratarelor folosite la saorma.

 

Instrumente de gatit -> ASA NU!

Un mare NU il primeste cuptorul cu microunde. Desi rapid atunci cand nu avem timp sa gatim, acesta ne scurteaza timpul pana ajungem la medic.

Alimentele incalzite la microunde sunt devitalizate si nehranitoare, iar recipientele folosite la incalzirea mancarii pot emana compusi toxici!

Informatiile prezentate mai sus au fost extrase din cartea “Reinvata sa gatesti. Carte de bucate sanatoase”, relansata de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi si existenta la chioscurile de presa, toata luna iunie, la pretul de 11.99 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *