Nu rata saptamana culturala in Bucuresti!

Biblioteca Centrala Universitara „Carol I” in parteneriat cu Fundatia Universitara „Carol I” lanseaza cea de-a doua editie a festivalului cultural in aer liber STRADA DE C’ARTE. Timp de noua zile, incepând cu 21 septembrie, ora 17:00 si pâna in 29 septembrie, ora 20:30, bucurestenii si vizitatorii capitalei pot beneficia de cea mai ampla oferta de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit. Strada Boteanu se transforma intr-o zona pietonala, gazduind unul dintre cele mai mari târguri de carte in aer liber din Bucuresti. 14 edituri si librarii, expozitii de arhitectura, proiectii de filme, concerte live de blues si jazz, seri de poezie, dezbateri si ateliere de pictura si desen dedicate copiilor fac parte din programul festivalului.

„Peste 15.000 de bucuresteni si vizitatori ai Capitalei au participat anul trecut la STRADA DE C’ARTE. Pentru ei, dar si pentru iubitorii de cultura in general, am decis sa organizam anul acesta a doua editie a festivalului si sa extindem perioada de desfasurare a acestuia”, a declarat Mireille Radoi, Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. „Credem ca Bucurestiul, ca orice capitala europeana, are nevoie de un eveniment cultural de o asemenea anvergura si speram ca festivalul sa devina o traditie si un model in peisajul public autohton. A doua editie a festivalului STRADA DE C’ARTE este organizata, la fel ca si anul trecut, exclusiv datorita sustinerii partenerilor nostri privați”, a mai adaugat Mireille Radoi

La prima editie, cele 14 edituri prezente pe Strada de C’Arte au oferit vizitatorilor peste 5.000 de titluri si au inregistrat vânzari record de peste 10.000 de exemplare. Anul acesta, BCUB aduce târgul de carte pe Strada Boteanu, alaturi de o expozitie de carte si proiecte de arhitectura in Curtea de arhitectura. Vizitatorii vor regasi titluri românesti si straine de la cele mai importante edituri, vor putea participa la lansari de carte si de asemenea vor putea lua parte la concerte live in Rampa de jazz si poezie.

In Aula BCUB vor fi proiectate filme românesti cu participarea unora dintre regizori sau scenaristi, toate cu intrare libera. Pentru cei care vor sa se recreeze, organizatorii au pregatit terase efemere, o flota de biciclete si internet wireless gratuit in tot perimetrul STRADA DE C’ARTE, gratie hotspot-urilor oferite de ORANGE. Cei mici, sub indrumarea voluntarilor de la Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila, vor putea participa la ateliere de modelaj si desen, precum si la concursuri de pictura si imprimare pe materiale textile pe Strada Copiilor

“Ca si anul trecut propunem vizitatorilor tururi ghidate prin cladirile bibliotecii, spatii cu o istorie impresionanta, recent restaurate si extinse. Anul trecut, peste 2.000 de vizitatori au participat la aceste tururi ghidate, care au loc imediat dupa terminarea programului obisnuit al bibliotecii”, a precizat  Mireille Radoi.

Dezbaterea “Educatie la firul ierbii”, pe tema “Vrem o tara verde sau una neagra? Avem doar una. Cum procedam?”, va aduce fata in fata decidenti politici si membri ai societatii civile. In paralel, IMDD organizeaza campania “Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!” pe Strada copiilor pentru facilitarea accesului la educatie pentru copiii proveniti din familii defavorizate.

Pentru mai multe detalii legate de continutul si programul manifestarii, vizitati site-ul www.stradadecarte.ro, pagina de Facebook http://www.facebook.com/BibliotecaCentralaUniversitaraCarolI  sau urmariti Strada de C’Arte pe Twitter (@StradadeCarte). Incepând cu 21 septembrie site-ul se va actualiza in fiecare seara cu imagini si informatii de peste zi.