Simfonia fantastica

Inspirat de personajul Artistului (Berlioz insusi) si de cel al Femeii Iubite (“La bien-aimee” – actrita Harriet Smithson, care are meritul de a-l fi “importat” pe Sheakespeare la Paris), am imaginat o piesa de teatru coregrafic decupat si montat precum un scenariu de film urmarind insa nu logica realitatii ci aceea a visului. Este vorba de o insiruire de impresii in afara oricarei epoci, spatialitati ori cronologii anume. In nici un moment nu am incercat sa urmaresc “scenariul” initial al lui Berlioz, a declarat creatorul acestui spectacol, Gigi Caciuleanu.

Pe langa muzica integrala a Simfoniei Fantastice actiunea se desfasoara si pe fragmente din texte celebre atat ale literaturii franceze (Moliere, Baudelaire, Verlaine, Edmond Rostand) introduse in onoarea lui Berioz , cat si a celei universale (Shakespeare) , in onoarea lui Hariet , prima interpreta a Ofeliei in Franta.
Daca personajul creatorului, EL (“LUI”), traverseaza spectacolul sub aparenta aceluiasi caracter scenic, aidoma “alergatorului de cursa lunga”, personajul central feminin, EA, (“La bien-aimee”), trece in schimb prin diferite ipostaze. In imaginatia Creatorului, in disperata sa cautare a unei iubiri perfecte, EA, se metamorfozeaza de la o scena la alta. EL urmarind in realitate o himera, un nor, o fantasma, o imagine care ii “scapa” de fiecare data de-a lungul intregii piese (a intregii vieti?…).