Istoria secreta a lenjeriei si metamorfozele siluetei


Fundatia Calea Victoriei va invita joi 14 noiembrie, ora 19:00, la un atelier inedit sustinut de istoricul Monica Neatu, unde vom descoperi O istorie secreta a Lenjeriei si metamorfozele siluetei in imaginarul european full episode of The King of Gwanggae totae.

In vara acestui an, un muzeu parizian a propus o expozitie dedicata lenjeriei intime si mecanismelor, mai mult sau mai putin complicate, care au insotit-o: La Mecanique des dessous 대부 게임 다운로드. Une histoire indiscrete de la sihouette.

Privirile curioase au putut admira metamorfozele trupului masculin si feminin de-a lungul istoriei, miturile legate de un anumit tip de silueta si, mai ales, diverse piese vestimentare inedite regmon 다운로드. De la corsete cu balene metalice la scandaloasele braguettes sau incomodele crinoline, toate secretele nestiute ale hainelor au iesit la lumina.

De-a lungul celor trei intalniri, vom descoperi cu ajutorul imaginilor si a documentelor chinurile si miturile siluetei West Station Ungsa. Calauza ne va fi albumul expozitiei pariziene, alaturi de nenumarate tablouri, filme, reclame etc. Cursul nu se doreste a fi o copie fidela a expozitiei, ci o discutie relaxata in jurul unor teme legate de costum si simbolistica lui in plan cultural 냅킨아트 다운로드.

Temele celor trei ateliere sunt:

1. Aparitia corsetului in moda europeana Pretty wallpaper download. Silueta rigida si secretul gulerelor de dantela elisabetane. La ce folosea corsetul de fier? Jachete spaniole, balene, jupoane, cercuri etc. – o lenjerie care tinea prizoniera femeia 구글 드라이브 자료 다운로드. Secretele costumului masculin – de la jachetele vatuite la scandaloasa braguette. Imaginarul epocii si moda.

2. Eleganta secolelor XVII-XVIII Kang Diner 3. Diversificarea corsetelor. Accesoriile cu caracter erotic. Corsete pentru copii. Le panier si rochia de gala franceza. Tipuri de crinoline. Catre o silueta naturala – rochiile din lumea britanica 팀포트리스2 다운로드. Nici domnii nu scapa de chinurile modei. Secretele din spatele vestelor si jachetelor.

3. Secolul XIX si corsetele masculine si feminine Math Problem book. Maneci bufante si talie de viespe. Metamorfozele crinolinei. Turnura drapata. Silueta in forma de S.   Silueta unui dandy. Secolului XX. Cum a disparut corsetul si cu ce a fost inlocuit? De la silueta clepsidra la trupul baietanei. Metamorfozele trupului la creatorii secolului XX. Fantasme legate feminitate si virilitate in lenjeria contemporana.

 

Lector: Monica Neatu
Data incepere: 14 Noiembrie 2013; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *