Ultima colectie Hermes pentru Jean Paul Gaultier

Dupa o colaborare de 7 ani, Jean Paul Gaultier semneaza ultima sa colectie pentru Hermes. Un glamour nobil si senzual imbinand stilul extravagant al lui Gaultier cu mostenirea ecvestra a Casei Hermes, colectia de primavara/vara 2011 e o demonstratie de feminitate si eleganta pura.

Nu doar hainele au fost inspirate din tinutele pentru calarie, ci si show-ul de moda. Pe scena au fost adusi sapte cai pur sange, care impreuna cu dresorii lor au stat pe caltwalk de la inceputul pana la sfarsitul prezentarii de moda. Ba chiar, au realizat si o coregrafie la filnalul show-ului.

Colectia a fost de-a dreptul spectaculoasa: salopetele din matase naturala, taioarele din piele, dar si culorile calde au predominat pe podiumul de moda. Corsetele sunt noua propunere Hermes pentru sezonul cald, asa ca daca vrei sa fii trendy la vara, stii ce trebuie sa nu-ti lipseasca din garderoba.

Piele, foarte multa piele in sacouri, pantaloni, pantaloni scurti, veste, corsete. Pantaloni de calarie dar si pantaloni largi si fluizi. Fluiditatea se extinde si la alte piese din colectie, la fel cum nota de specificitate a Casei e extinsa pe intreaga creatie.

Negru, alb, nuante de ciocolatiu si caramel, un oranj superb. Palarii si manusi, sacouri transparente, cardigane din piele, chiar poncho-uri si, evident, piesa de baza a creatiei Gaultier, corsetul acum incins cu centuri – harnasament. Nu e uitat nici celebrul “carre Hermes” care poarta unicul imprimeu din colectie infasurat in jurul taliei.

Nu pare posibil sa existe un material denumit ‘crocodil transparent’, insa daca cineva este capabil sa il produca, acesta trebuie sa fie Hermes. Si designerul care stie cel mai bine sa il foloseasca este Jean Paul Gaultier.

Palariile cu influente spaniole, posetele Birkin si esarfele din matase au completat tinutele propuse de Jean Paul Gaultier.

Sursa foto: www.style.com