Femeia si pantalonul – o reusita sociala

Ca orice alta piesa vestimentare, pantalonul are o istorie in spate, care le vizeaza in special pe femei Go to The Master Download.

Se stie ca pantalonii au fost purtati de barbati mult mai devreme decat de femei, dar sunt si exceptii de la regula Pills, potion download. Spre deosebire de Europa, unde pantalonii au patruns mult mai tarziu in moda feminina, in Extremul Orient, traditia impunea nu numai barbatilor, dar si femeilor sa poarte pantaloni Run 3. Acestia erau perceputi ca lenjerie de corp, se purtau pe sub fusta, iar absenta lor era socotita o indecenta si o nesupunere fata de regulile societatii samsung music app.

Mai tarziu, purtarea pantalonului de catre sexul frumos a putut fi asociata cu miscarea de emancipare a femeilor. In America, primele femei care au purtat pantaloni au fost sufragetele, femeile aviator si cele care participau la curse de masini …de epoca Power Builder 11 download. De exemplu, Elisabeth Smith Miller a fost prima femeie care a purtat pantaloni in America. Era o sufrageta curajoasa, care a luptat atat pentru obtinerea dreptului femeilor de a vota, cat si  pentru  libertatile sclavilor negri 토파즈 다운로드. Tot in America, Susan Molinari a fost prima femeie Congresman din New York, care a purtat pantaloni in timpul unui discurs adresat Camerei Reprezentantilor, sfidand regulile impuse de Casa Alba synergy 다운로드. Charline Arthur este o cantareata de country nonconformista, care deasemenea a fost prima cantareata care a aparut pe scena in pantaloni, acestia devenind marca ei personala 레디 플레이어 원 한글 자막 다운로드.

In Europa, o avem pe Gabrielle Chanel, alias Coco Chanel, cea care a revolutionat moda universala, creand un brand care si astazi mai rezista inca 아이패드 카카오톡 다운로드. Spirit inovator, a creat un stil mai lejer pentru femeile inceputului de secol XX, care inca purtau corsete, rochii cu crinoline si palarii cu pene colorate 대당부용원 다운로드. Coco Channel si-a propus sa le determine pe femei sa renunte la acest stil vestimentar pestrit si incomod . Este creatoarea celebrului tailleur, a fustei pana la genunchi, a ceasului unisex, si in general a rafinamentului si elegantei moderne. Data fiind aceasta descriere, aproape ca nu mai trebuie mentionat faptul ca ea este prima femeie din Europa care a purtat pantaloni.

(sursa foto)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *