Globalizarea, moartea Haute Couture?

Odata cu aparitia societatilor multiculturale si cu desfiintarea limitarilor comerciale, s-au daramat vechile granite sociale si economice si acum facem parte dintr-o lume deschisa si accesibila tuturor msi gaming app. Calatorim aproape fara nicio restrictie, internetul ne deschide orice usa, orice fereastra si beneficiem de cele mai importante reviste si programe TV din alte state naver video editor.

Un domeniu atat de bine ancorat in realitatea sociala si culturala, moda, nu putea trece neafectat de acest curent agresiv. S-a dezvoltat pe nesimtite un apetit greu de  controlat pentru nou si proaspat in moda, pentru haine mereu altfel, oamenii aducand simtul inovatiei si competitia la nivel mondial 서울한강체 폰트 다운로드.

Totusi, cererea este de haine ieftine, dar cat mai diferite, care sa evite senzatia de uniforma. Acest obiectiv poate fi greu de realizat atunci cand principala preocupare a marilor firme este reducerea costurilor, deschiderea de noi magazine in tarile in curs de dezvoltare si ocuparea fortei de munca ieftine pentru productie in masa 마마무 노래 다운로드.

Daca preturile sunt pastrate intr-un cadru abordabil, produsele si marcile nu mai sunt exclusive si specifice unei zone sau unei culturi. Un element negativ rezultat din acest fenomen este aparitia copiilor ca ciupercile, oriunde sunt brandurile multinationale 무한도전 436회 다운로드.

De aici ne ducem cu gandul la esenta modei, la haute-couture, industria elitista, stricta si de inalta clasa. Intr-o asemenea societate preocupata de vanzari si profituri, mai poate supravietui o nisa atat de pretentioasa 모던패밀리 시즌6 다운로드? Realizarea croielii dupa masura pentru clienti individuali,de mana, cu cel putin o proba sau mai multe, din materiale de foarte buna calitate ajunge la costuri incredibile 안드로이드 앱 apk 다운로드. Pentru a putea fi realizate, lucratorii sunt scoliti special si invata tehnici de brodare, de lucru cu pene, si alte operatiuni migaloase si solicitante Movie life is beautiful anded.

In 2002 Yves Saint Laurent se retrage din haute-couture, in 2003 Casa Versace, Ungaro in 2004 si intr-un final renunta si Valentino in 2008 Wizdum House. Cu tendinta de a pune pret pe colectiile pret-a-porter care sunt mai cautate si aduc renume si profit, casele de moda au lasat haute-couture intr-un con de umbra lost stars. Femeia moderna, influentata de stilul strazii se regaseste mai degraba in hainele pret-a-porter decat in croitoria invechita si ingrozitor de scumpa.

                                                                                                 Bill Gaytten pentru Dior Haute Couture primavara/vara 2012

Asadar, a existat o singura solutie pentru a mentine aceasta industrie. Casele de moda si-au diversificat gama de produse. Au inceput sa scoata pe piata noi linii de parfumuri, machiaj si accesorii cu scopul de a importa venituri. In acelasi timp, si-au largit aria de interes si caracterul brandului.

                                                                                                     Giambattista Valli, Haute Couture primavara/vara 2012

Desi mai sunt putine case ce practica in continuare haute-couture (Chanel, Christian Dior, Stephane Rolland, Jean Paul Gaultier s.a.), exista inca o piata limitata pentru materia responsabila de pastrarea si promovarea stilului exclusivist.

credit foto

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *