Papionul, mereu elegant si diferit

Aparut in secolul  17 la ideea unor mercenari croati care isi legau niste esarfe la gat pentru a le sustine camasile, a fost foarte repede preluat de catre nobilii din Franta, astfel ajungand chiar un simbol de moda pentru secolele 18 si 19. Desi este un fel de cravata, modul de a fi legat in forma aripilor de fluture i-a adus si numele, din franceza „papillon”.

Papionul se leaga intr-un nod pe gulerul camasii si formeaza o funda aproape simetrica ce completeaza perfect o tinuta foarte eleganta, sau da o nota de personalitate unei tinute banale, casual. In ultima vreme sunt asociate cu nuntile sau cu festivitatile cele mai importante. Totusi, papioanele pot fi o alternativa interesanta si atractiva la cravatele clasice cu care barbatii dau culoare aspectului lor, dar si pentru femeile care isi doresc ceva diferit pentru un look care nu trece neobservat.

Pentru a fi mai usor de purtat, s-a gasit solutia simpla prin care papionul a devenit un accesoriu montat deja, cu mecanism de prindere la spate. Aceasta poate parea o idee inspirata dar, daca pentru copii este prea complicat sa faca un nod, adultii nu au nicio scuza!

Ne plac papioanele clasice negre si albe, de „dress code”, dar le preferam pe cele colorate, cu imprimeuri amuzante, cu forme indraznete, care sa exprime cu adevarat mesajul pe care ni-l dorim.

credit foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *