Revelatie in lumea designului: Bogdan Deliu

Cu o direcție care pendulează între precizie și o estetică urbană, Bogdan transformă materialele din piele în genți, ghiozdane și accesorii vestimentare.

Stilul său neo-retro îmbină perfect metoda clasică de lucru moștenită de secole, cu mijloacele oferite de tehnologia contemporană 영문 cv 양식 다운로드. Creațiile lui vorbesc de la sine: www.bogdandeliu.ro.

Bogdan Deliu se autodeclară “leather worker” și apoi designer-creator. În momentul de față lucrările sale sunt, din perspectiva sa, “explorări curajoase”. “O joacă dacă vreți”. Designurile se intersectează însa cu personalitatea creatorului, galvanizând Download the Android Studio url. O anumită latură inginerească i se trage din trecutul de grafician, unde se lucrează cu vectori, axe și date precise.

Bogdan apreciază arta tangibilă de a concepe cu creionul în mână pentru ca apoi să treacă la bancul de lucru pentru a transforma ideea într-un obiect practic, cu un design inspirat. Deliu a învatat meserie singur, autodidact. A realizat prima sa geantă la fix o lună după ce a început să exploreze acest nou domeniu de creație: lucrul cu pielea SoundCloud Music. Prima sa geantă a fost făcută cadou unui prieten, iar reacția surprinzătoare l-a motivat să persevereze. “Dacă e făcut de mâna ta are un cu totul și totul un alt impact.”

Există și recorduri în viața designerului Bogdan Deliu: geanta pe care a terminat-o cel mai repede a fost făcută în doar o zi și a fost ultima dintr-o serie de patru. Este chiar puțin pentru o geantă realizată manual, trecută prin toate etapele: proiectat, tăiat, inscripționat, cusut și vopsit. Cel mai complicat model de până acum a fost Mad Max, care a și durat cel mai mult 포토샵 무설치 다운로드.

Inspirația a venit de la filmul post-apocalitic steam-punk cu Mel Gibson. A fost un proiect cu multe necunoscute, legate de încuietori și de cureaua multi-funcțională care se transformă în bretele de rucsac. Mad Max este și cea mai scumpă piesă din portofoliul artistului.

Designerul se declară de la bun început un creator atașat de latura practică a obiectelor în creația modelelor sale 웹페이지 파일 일괄 다운로드. În afară de veleitățile artistice, ansamblul de materiale, capse și ațe este ajustat și ierarhizat de tot ce înseamnă util și utilitate. Totul respiră ergonomie sau cel puțin acesta este idealul. Pentru că este puțin obsedat de perfecțiune în ceea ce privește construitul genților, artistul-meșteșugar a dus pasiunea la extreme, creând o adevărată marcă a tehnicii sale Source Safe Download. Stilul său este îmbinarea perfectă a metodei clasice de lucru moștenită de secole, cu proiectarea meticuloasă, laserarea și imprimarea prin tehnologia contemporană.

Neo-Retro este stilul în care se regăsesc gențile lui Bogdan Deliu, un stil ecletic cu trimiteri la linii și forme explorate de avangarda stilurilor modernist-europene, influențate de avântul tehnologic al secolului 20, dar și de clasicismul interbelic American, precum “streamline-ul” netcat 다운로드.

Cum se descurcă să mențină o unitate în ceea ce face? Gențile sale au o linie coerentă dictată de temele alese instinctual: mașini, biciclete, folclor și organicul naturii. Curbele sunt toate inspirate de o singură direcție, care pare să le grupeze într-o colecție conștient asumată 카카오톡 api 다운로드.

“După mine o colecție presupune minim 4-5 piese, maxim nu există, toate având la bază elemente artistice clar definitorii. Nu doar lucruri mărunte și criterii de genul: – Am folosit trei capse puse în triunghi sau unghiuri drepte.“

Din punct de vedere al admirației pentru colegi de breaslă, ucraineanul Konstantin Kofta i-a
atras atenția lui Deliu cu stilul său desăvarșit, închegat și organic de prelucrat pielea, combinat foarte bine cu direcții artistice “nebune”. “Nebune” într-un sens pozitiv. “Multe creații de-ale lui răman un mister pentru mine, dacă vorbim de tehnica de lucru.”

Designerul Bogdan Deliu își consideră arta profund universală Download all marvels. Aspiră la arta romanească cu motive tradiționale folclorice, care după părerea lui trebuie făcută cu multă atenție. “Nu pot fi trântite niște elemente luate de ici, de colo, pentru că pur și simplu dau bine. Folosirea motivelor folclorice din perspectiva mea implică responsabilitate. Contează ce transmiți mai departe. Simt că urmează să apară și o colecție de lucrări pe teme folclorice românești în portofoliul Bogdan Deliu, bine gândite și bine alese.”

Bogdan a interacționat des cu clienții săi, iar oamenii care îi poartă gențile nu se rezumă doar la București și România ida pro 무료 다운로드. Se pare că impactul cel mai mare pe care îl produc lucrările sale este surpriza că gențile sunt cusute la mână, individual, și nu sunt trecute prin “lipsa de suflet” și precizia unei mașini de cusut. Dintr-o dată totul pare ireal și complicat. “Până și faptul că ai dat cu ciocanul pe langă și ți-ai nimerit degetul când ai făcut o geantă sau o picatură de sânge care e ascunsă acolo, poate însemna mult și oferi autenticitate. Îmi doresc să transmit asta și oamenii să aprecieze efortul depus. “

Pe viitor, Bogdan nu visează la un atelier de scară mare. Ce face el este un business de dimensiuni mici și de calitate maximă, cu cât mai puține concesii.

“Balanța stă în mâinile mele să iau deciziile care trebuie. Îmi place în continuare să îmi pierd nopțile făcând designul unor obiecte de artă. Eu balansez lucrurile și merg în direcțiile în care mă ghidează instinctul și inspirația.”

Creațiile sale le puteți găsi pe www.bogdandeliu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *