Valentino toamna iarna 2010-2011

Cei doi designeri ai Valentino – Pier Paolo Piccioli si Maria Grazia Chiuri, urmasii lui Valentino Garavani la carma casei de moda, sunt pe de o parte liberi sa faca ce vor pe partea de creatie, sa inoveze, insa totodata sunt constransi de necesitatea de a pastra, in linii mari, directia oficiala impusa de o istorie veche de aproximativ 50 de ani a marcii. Aceasta este problema majoritatii designerilor tineri care iau fraiele unei case de moda cu o istorie deja impresionanta.

Casa Valentino este recunoscuta ca o propagatoare a unei directii stilistice feminine, romantice si senzuale, iar rosul este pus la loc de cinste, considerat aproape un semn distinctiv, rosul Valentino. Nimic nu este mai elegant decat

Pentru sezonul de toamna – iarna 2010 – 2011, Valentino propune multa fluiditate a materialelor, volane distribuite in diverse parti ale vestimentatiei, plecand de la poale si pana la gulere. Transparenta adusa pe catwalk nu este in niciun caz una vulgara, ci una misterioasa si delicata.

Din punct de vedere cromatic, rosul ca nuanta-item a Valentino contrasteaza violent cu tentele nude, cu albul si cu negrul elegant. In ceea ce priveste materialele, cei doi designeri au avut multe de spus, creand combinatii extrem de surprinzatoare dar de mare efect. Au combinat cu succes pielea si blana cu voalul si organza imbogatite cu broderii, precum si cu dantela fina, ajungandu-se la rezultate fantastice.

Pe parcursul prezentarii, s-a trecut firesc de la pantaloni cu dunga la rochii, iar o parte din rochiile de cocktail au primit bolerouri in aceeasi linie creativa. Diversitatea este un mare plus pentru prezentarile unei case mari de moda iar Valentino nu a facut rabat de la aceasta calitate.

Tinutele cu pantaloni nu primesc o aura androgina, aceasta datorita sacourilor extrem de feminine, cu margini ondulate. Omniprezenta volanelor in aceasta colectie se aplica si in cazul unui material destul de rigid, greu de raportat la o astfel de prelucrare: pielea.

Colectia de Valentino pentru toamna iarna este doar alta colectie de succes din lungul sir al renumitei case de moda. Eleganta Valentino este recunoscuta peste tot in lume ca un semn de distinctie, asa ca influenta unei astfel de designeri asupra garderobei noastre nu poate fi decat binevenita.

Sursa foto: www.style.com