3 Mituri despre inselat. Aventuri si SEX

Barbatii inseala mai des decat femeile? Cand inselam e vorba numai despre sex? Citeste in continuare top 3 al miturilor despre inselat si adevarul – sau minciuna – care se ascunde in spatele lor.

Mitul numarul 1: Oamenii inseala pentru ca sunt nefericiti acasa

Pentru femeie, acest mit poate fi un adevar universal. Femeile prinse intr-un mariaj de o perioada lunga de timp care au o aventura sustin ca acasa lucrurile nu sunt tocmai dintre cele mai placute. Barbatii, de cealalta parte, nu au nevoie de astfel de motive. Barbatii care isi iubesc partenerele si au parte de sex de calitate nu rateaza nicio ocazie de a calca stramb daca au impresia ca pot scapa basma curata. Intr-un studiu, 56% dintre barbatii intervievati care inseala spun ca mariajul lor era unul fericit. Doar 34% dintre femei au fost de acord cu aceasta afirmatie.

Mitul numarul 2: Barbatii inseala mai mult decat femeile

Pana nu demult, asa stateau lucrurile, insa balanta infidelitatii incepe sa se schimbe. De ce? Pentru ca femeile au inceput sa insele din aceleasi motive ca si barbatii: le intriga noutatea si aventura. Cu toate astea, exista alte motive pe care femeile le invoca: o aventura este o recompensa pentru perioada in care nu a fost apreciata ca mama si femeie, a trebuit sa suporte un partener indiferent, care nu stia sa asculte si le ignora.

Mitul numarul 3: Aventurile inseamna sex

Unele aventuri sunt declansate din dorinta de sex si pentru ca sexul cu altcineva este interzis face ca aceasta oportunitate sa fie la maxim exploatata. Totusi, oamenii nu inseala pentru nevoia de sex. Relatiile extra-conjugale sunt o modalitate pentru ca noi sa obtinem ceea ce ne lipseste in relatia cu partenerul stabil. Este foarte simplu! Ce nu e simplu, e sa isi dea seama ce le lipseste. De cele mai multe ori, nici macar partenerul care inseala nu stie. Unii cauta ceva ce au pierdut cand erau copii, altii poate incearca sa-si regaseasca propria tinerete. Unii isi inseala partenerii perfecti pentru ca sunt satui de perfectiune. Nu e vorba intotdeauna de sex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *