3 Mituri despre inselat. Aventuri si SEX

Barbatii inseala mai des decat femeile? Cand inselam e vorba numai despre sex? Citeste in continuare top 3 al miturilor despre inselat si adevarul – sau minciuna – care se ascunde in spatele lor.

Mitul numarul 1: Oamenii inseala pentru ca sunt nefericiti acasa

Pentru femeie, acest mit poate fi un adevar universal. Femeile prinse intr-un mariaj de o perioada lunga de timp care au o aventura sustin ca acasa lucrurile nu sunt tocmai dintre cele mai placute. Barbatii, de cealalta parte, nu au nevoie de astfel de motive. Barbatii care isi iubesc partenerele si au parte de sex de calitate nu rateaza nicio ocazie de a calca stramb daca au impresia ca pot scapa basma curata. Intr-un studiu, 56% dintre barbatii intervievati care inseala spun ca mariajul lor era unul fericit. Doar 34% dintre femei au fost de acord cu aceasta afirmatie.

Mitul numarul 2: Barbatii inseala mai mult decat femeile

Pana nu demult, asa stateau lucrurile, insa balanta infidelitatii incepe sa se schimbe. De ce? Pentru ca femeile au inceput sa insele din aceleasi motive ca si barbatii: le intriga noutatea si aventura. Cu toate astea, exista alte motive pe care femeile le invoca: o aventura este o recompensa pentru perioada in care nu a fost apreciata ca mama si femeie, a trebuit sa suporte un partener indiferent, care nu stia sa asculte si le ignora.

Mitul numarul 3: Aventurile inseamna sex

Unele aventuri sunt declansate din dorinta de sex si pentru ca sexul cu altcineva este interzis face ca aceasta oportunitate sa fie la maxim exploatata. Totusi, oamenii nu inseala pentru nevoia de sex. Relatiile extra-conjugale sunt o modalitate pentru ca noi sa obtinem ceea ce ne lipseste in relatia cu partenerul stabil. Este foarte simplu! Ce nu e simplu, e sa isi dea seama ce le lipseste. De cele mai multe ori, nici macar partenerul care inseala nu stie. Unii cauta ceva ce au pierdut cand erau copii, altii poate incearca sa-si regaseasca propria tinerete. Unii isi inseala partenerii perfecti pentru ca sunt satui de perfectiune. Nu e vorba intotdeauna de sex.

3 thoughts on “3 Mituri despre inselat. Aventuri si SEX

  1. …de ce mituri ? si nu realitati ? a-ti provoca partenerul\partenera prin cerinte foarte clar formulate inseamna a te provoca si pe tine insati.Si aceasta pentru ca e de datoria ta sa fii consecvent in cerinte si sa oferi exact ceea ce pretinzi.Personal cred ca pentru a avea o intimitate autentica este nevoie sa stabilesti limite,sa trasezi granite,sa-ti provoci partenerul si sa exprimi cerinte.Cu cat esti mai apropiat de tine insuti ,cu atat poti fi mai apropiat de partener -,,secretul relatiilor cu un grad mare de intimitate si un grad mic de efort consta in a invata sa separi ceea ce este esential de ceea ce nu este,a invata sa ajungi direct la miezul lucrurilor,,.Si va rog nu uitati ,,CELE MAI BUNE RELATII SE INTRETIN CU EFORT PUTIN SI MULTA INTIMITATE,,asta-i realitate ! nu mit

  2. nu cred ca inselatul e raspunsul problemelor, nici al femeilor, nici al femeilor…Intrebarea este :”De ce inselam?” RAspunsul e simpu :
    „pentru ca avem nevoie de aventura, cu tot ce inseamna ea, adrenalina, pasiune schimbari, etc..”….Solutia? solutia e foarte simpla…. COMUNICAREA INTR-O RELATIE INSEAMNA 99% RELATIE. So,,,, comunicarea e cheia 🙂 daca am impartasi cu partenerul/partenera dorintele noastre, temerile noastre, neplacerile fata de comportamentul celuilalt, si nemultumirile fata de acesta, ar putea fi o asnsa de 1 la 100 ca ce a fost rau sa se schimbe,,, si se va schimba in bine… daaca comunicam,, totul e super ok… de ce? pentru ca daca dorim ceva bun pentru noi…. trebuie ca cel cu care vrem acest „bun” sa stie ce inseamna „bunul” dorit.. Vrem sex legati de maini si de picioare? legati de pat imbracati in costume de piele? F**k it! Du-te si zi– partenerului, sunt sigur ca nu va zice nu, daca vei stii cum sa ii spui…. Nimeni nu este mai vinovat de „inselat” decat cel care inseala…. DE ce? pentru ca nu a stiut sa comunice 🙂 oamenii nu sunt telepati,,, 🙂 daca nu ii spui ce vrei… el nu va actiona deloc, in consecinta, vei insela, iar vinovatul va fi el/ea ca nu a stiut daca esti multumit sau nu? NU !! vinovat estuTU , cel care inseala, pentru ca nu ai stiut sa comunici 🙂 Adevarul doare,,, mai ales cand e real 🙂

  3. Mitul nr.1 vine in contradictie cu Mitul nr.2 : normal ca sunt nefericiti din moment ce acasa simt ca le lipseste ceva ! Deci nu e mit ! O persoana cand se simte neimplinita destul de des devine frustrata …si binenteles nefericita.

    Mitul nr.3 : bineinteles ca inspre sfarsitul aventurii apare si sexul ! Mobilul, scopul unei aventuri vizeaza sexul !

    Persoanele predispuse sa insele vor insela oricum .Faptul ca spun ca le-a lipsit sau prisosit ceva nu sunt decat motive , problema este ca daca nu faci parte din aceasta categorie , trebuie sa stii cum sa-i eviti.Atentie deci la persoanele care sunt greu de multumit, cei carora greu le intri in „voie”, care cauta mereu cite ceva incitant, care intotdeauna doresc ceva din ce in ce mai mult .Acestia, cu siguranta vor fi foarte greu de multumit si acasa…si se vor simti frustrati, din ce in ce mai nefericiti…si vor deveni ….adulteri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *