Care este legătura dintre un somn bun şi fidelitatea partenerilor

Persoanele care nu dorm suficient prezintă o predispoziţie mai mare pentru a-şi înşela partenerii de viaţă, potrivit unui studiu publicat recent în Harvard Business Review 이야기 2000 다운로드.

Un somn bun şi neîntrerupt în fiecare noapte prezintă multe beneficii – mai multă energie şi o stare de bună dispoziţie fiind doar câteva dintre acestea, informează dailymail.co.uk

Un nou beneficiu al somnului, descoperit de curând, este acesta: oamenii ar putea să nu îşi mai înşele partenerii de viaţă dacă vor dormi suficient în fiecare noapte Download the broom vaccine.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că acea regiune din creier care guvernează capacitatea de autocontrol este afectată de lipsa somnului şi acest fapt îi poate face pe oameni să ia decizii proaste Quvabody's 2014 download.

Lipsa somnului duce la eliminarea glucozei din cortexul prefrontal, conducând astfel la dispariţia autocontrolului. Întrucât autocontrolul îi ajută pe oameni să reziste în faţa tentaţiilor, un somn insuficient sau întrerupt poate să îi facă pe unii oameni să cedeze mai uşor în faţa ispitelor, inclusiv să îşi înşele partenerii de viaţă Titon Forest pattern.

Atunci când oamenii îşi folosesc capacitatea de autocontrol, ei consumă glucoza din cortextul prefrontal, iar atunci când toată glucoza este consumată, ei tind să adopte comportamente reprobabile clonezilla 다운로드.

Este suficientă o scurtă întrerupere în ciclul somnului pentru ca oamenii să îşi piardă autocontrolul, avertizează autorul acestui studiu, Christopher Barnes 아래한글 뷰어 2010 다운로드.

În acest studiu, autorii săi au constatat o diferenţă de doar 22 de minute între duratele medii ale somnului pentru cei care au înşelat şi cei care au rămas fideli partenerilor lor de cuplu video from Chrome.

Totuşi, potrivit unor studii anterioare, lipsa somnului se face vinovată de scăderea libidoului, iar acest lucru înseamă că persoanele obosite, chiar dacă vor să îşi înşele partenerii de viaţă, pur şi simplu nu prea vor avea chef să o facă bible audio.

Specialiştii în domeniul somnului spun că o persoană privată de somn suferă de o scădere a libidoului şi este mai puţin interesată de activităţi sexuale wpf 파일 다운로드. Printre factorii care cauzează această stare savanţii citează lipsa energiei, oboseala şi stresul.

Potrivit unui alt studiu, lipsa somnului creşte nu doar predispoziţia de a-ţi înşela partenerul, ci şi îngraşă StarCraft 2 map. Într-un astfel de studiu, participanţii care au dormit cinci ore pe noapte s-au îngrăşat un kilogram într-o săptămână, întrucât au avut tendinţa de a mânca mai mult în timpul zilei. Atunci când au revenit la un program de somn considerat normal, aceleaşi persoane au avut tendinţa de a mânca mai puţine grăsimi şi carbohidraţi şi au slăbit.

 

 

sursa articol: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *