Informații suplimentare privind contracepția de urgență

Contracepția de urgență este singura metodă care, utilizată în maximum 72 de ore de la un contact sexual neprotejat, poate preveni instalarea unei sarcini ffmpeg. Eficiența metodei este de 95% dacă este administrată în primele 24 de ore de la „accident” și scade la 85% la 24-48 de ore și la 58% în intervalul 49-72 de ore Download Android gradle.

„Pastila de a doua zi”, așa cum mai este denumită, acționează prin substanța activă, levonorgestrelul (un hormon asemănător progesteronului), împiedicând ovulația și, astfel, formarea sarcinii mx player pro apk 다운로드.

Contracepția de urgență se administrează după un contact sexual neprotejat sau în următoarele cazuri de „accident”:

• nu există certitudinea că momentul „retragerii” a fost sau nu ulterior ejaculării (fie ea și parțială sau cu eliberarea unei cantități foarte mici de lichid seminal);

• folosirea metodei calendarului lasă loc de îndoieli;

• diafragma/ prezervativul s-a rupt sau a alunecat;

• dispozitivul intrauterin (steriletul) a fost expulzat;

• metoda contraceptivă regulată nu a fost folosită corect – de exemplu, ați uitat/pierdut pilula anticoncepțională sau, din cauza hipermotilității gastrointestinale (diaree), ea nu a fost absorbită;

• au fost luate medicamente care reduc eficiența anticoncepționalelor zilnice (precum antibiotice antituberculoase, barbiturice, antiepileptice, antivirale pentru infecția HIV, antimicotice sistemice sau medicamente pe bază de sunătoare) 와카코와 술 시즌3 다운로드.

Pastila de a doua zi este recomandată femeilor de peste 16 ani pentru utilizare în cazuri de urgență.

Campania de informare ”Planifică Neprevăzutul” are la bază cel mai recent studiu privind atitudinile sexuale și obiceiurile de contracepție ale femeilor din România*, realizat la începutul acestui an Windows Media Player 12.

Date din studiu:

o 94% dintre femei spun că toate deciziile privind viața lor sexuală le aparțin.

o 85% dintre femeile intervievate au un partener sexual constant 조테로 다운로드.

o 35% din numărul total al femeilor care au participat la studiu au relații sexuale de cel puțin 3 ori pe săptămână, valoarea ajungând la 44% în cazul femeilor care au utilizat contracepția de urgență în ultimii 3 ani Jojo Mugen download.

o O treime au avut parte de un „accident”, deși au folosit prezervativul.

o 68% dintre femeile chestionate au folosit contracepția de urgență în ultimele 12 luni 컴퍼니오브히어로즈 다운로드.

o 10% dintre femei au plănuit să folosească pilula de a doua zi după sex, alegând să nu folosească nicio altă metodă contraceptivă

o 84% dintre acestea țin cont de posibilitatea de a contacta boli sexuale atunci când vine vorba de deciziile legate de sex zone player 다운로드.

Pilula de a doua zi este disponibilă în farmacii, putând fi achiziționată fără prescripție medicală.

Site-ul campaniei, planificaneprevazutul.ro, oferă mai multe informații despre ce este, cum funcționează și când este recomandată utilizarea pastilei de a doua zi, precum și o serie de alte informații utile despre contracepția de urgență 우편 번호 db 다운로드.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *