Sex in timpul sarcinii

Modificarile hormonale care apar in timpul sarcinii pot modifica si apetitul sexual in aceasta perioada. Pentru ca fiecare femeie este unica, aceste modificari se pot manifesta diferit.

Unele femei au un apetit sexual crescut in timpul sarcinii spre deosebire de altele care isi pierd interesul pentru actul sexual.

In primele luni dorinta sexuala poate fi mai diminuata din cauza schimbarilor fiziologice care au loc: greturi, varsaturi, sensibilitatea sanilor la atingere. In aceasta perioada e bine eviti contactele sexuale daca ai sangerari vaginale pentru a preveni avortul spontan.

In al doilea trimestru, apetitul sexual se poate intensifica, datorita variatiilor hormonale care pot determina dilatarea vaselor sangvine de la nivelul pelvisului si astfel te vei excita mult mai usor.

Se recomanda o viata sexuala activa in timpul celor noua luni, in cazul in care sarcina nu prezinta probleme. Fatul este protejat de lichidul amniotic in interiorul uterului si contactul sexual nu il afecteaza. Medicul specialist poate interzice activitatea sexuala inca din primele doua luni in cazul in care pacienta prezinta risc de nastere prematura, sangerare, sarcina multipla  sau alte probleme care pot afecta sarcina.

Ce trebuie sa stim pentru a ne proteja sarcina:

Pe masura ce sarcina progreseaza, tu si partenerul tau trebuie sa adoptati pozitii comode in timpul contactului sexual.

In cazul in care apar contractii dureroase sau sangerari vaginale e bine sa intrerupi actul sexual.

Comunicarea cu partenerul tau este foarte necesara in timpul sarcinii. Intimitate nu inseamna numai sex, iar partenerul tau trebuie sa inteleaga starile prin care treci si sa fie alaturi de tine.

In timpul alaptarii exista posibilitatea de a ramane insarcinata de aceea e bine sa consulti medicul specialist pentru stabilirea metodei contraceptive potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *