Topul celor mai interesante cinci studii stiintifice despre sexualitate

Sexualitatea face parte din viata si implicit este obiectul unor studii stiintifice, iar anul acesta nu a fost deloc sarac in astfel de realizari ce acopera subiecte diverse, de la dorinta de masturbare declansata hormonal pâna la partidele de sex incinse in urma cu zeci de mii de ani intre reprezentantii speciei noastre si parteneri neanderthalieni, conform LiveScience.com, care prezinta un clasament al celor mai interesante 10 astfel de studii.

1. Hormonii masculini le fac pe femei interesate de … masturbare

Un nivel ridicat al testosteronului este asociat deseori cu o puternica dorinta sexuala, insa lucrurile nu stau atât de simplu cum ar parea. Un studiu publicat in luna mai, in revista Archives of Sexual Behavior, a identificat faptul ca in cazul femeilor, un nivel mai ridicat de testosteron este asociat unui interes crescut pentru masturbare si nu pentru a intretine relatii sexuale cu un partener.

2. Barbatii ar trebui sa conduca “ostilitatile” la pat?

Se pare ca respectarea rolurilor traditionale de gen si in dormitor nu este cea mai buna idee – cel putin din punct de vedere psihologic. Tinerii care clameaza ca barbatii trebuie sa aiba initiativa intre cearsafuri au un profil psihologic mai slab si sunt mai putin stapâni pe sine in situatii sexuale, prin comparatie cu tinerii care au o atitudine mai flexibila si accepta si o femeie cu initiativa, conform unui studiu dat publicitatii in luna octombrie. Tinerii conservatori cu privire la rolul pe care femeia “trebuie” sa-l respecte in pat sunt si mai putin dispusi sa accepte ca partenera lor sa foloseasca mijloace anticonceptionale, preferând ca ei sa ramâna in control cu privire la posibilitatea unei sarcini – motiv pentru care prefera prezervativul.

3. Si barbatii sunt judecati daca au o viata sexuala prea dezordonata

Femeile sunt in mod traditional judecate de societate daca au o viata sexuala cu mai multi parteneri, insa tinerii din prezent sunt mai degraba inclinati sa judece in mod egal promiscuitatea sexuala, fara a mai face aceasta diferenta de gen, conform unui studiu realizat pe 19.000 de studenti. Dintre acestia, 49% au judecat promiscuitatea sexuala indiferent de gen, in timp ce 12% au urmat traditia” si le-au judecat pe femei mai aspru decât pe barbati, 13% i-au judecat pe barbati mai dur decât pe femei, iar 26% s-au abtinut de la formularea oricaror judecati.
Tangleteezer.ro

4. Orgasmul feminin, la sala de fitness, exista!

Un studiu publicat in luna martie anunta ca fenomenul “coregasmului” este cât se poate de real. Acest tip de orgasm este provocat de anumite tipuri de exercitii fizice care solicita musculatura abdominala, fara a fi nevoie deloc de stimulare genitala. In 1953 sexologul Alfred Kinsey sustinea ca aproximativ 5% dintre femei pot avea orgasm doar in urma exercitiilor fizice, fara contact genital. In cursul acestui an, o echipa de la Universitatea Indiana a intervievat 124 de femei si a descoperit ca 45% dintre acestea au raspuns ca au avut orgasm in urma executarii de abdomene, la sala, in timp ce alte 19% sustin ca au experimentat orgasmul in timp ce pedalau pe bicicleta.

5. Discutiile despre sex, din timpul actului sexual, imbunatatesc viata sexuala

Acest lucru poate parea pentru multi surprinzator, dar se pare ca intr-adevar, discutiile despre sex in timpul intretinerii de rapoarte sexuale, au efecte benefice asupra nivelului de satisfactie atins de parteneri. Cu cât discuti mai degajat despre sex si despre ceea ce-ti place sa primesti sau sa oferi, la rândul tau, cu atât creste nivelul de satisfactie, cel putin conform cercetatorilor de la Cleveland State University. Acest studiu a fost publicat in luna august in revista Journal of Social and Personal Relationships.

Sursa articol Agerpres