Mai ai timp pentru aventura?

Cand a fost ultima data cand ai facut ceva spectaculos, inedit, nemaipomenit, aventuros? Cand a fost ultima data cand ai simtit ca traiesti, ca inima iti bate mai repede, ca palmele iti transpira? Mai avem timp si pentru aventura? Trebuie!

Vorbeam ziele trecute cu o prietena foarte buna care imi spunea despre planurile ei pentru luna urmatoare. Ma asteptam sa imi vorbeasca despre proiecte, intalniri, networking sau evenimente la care va participa. Am ramas muta de admiratie cand mi-a impartasit motivul bucuriei ei – va pleaca o luna in Europa! O luna de zile, cu rucsacul in spate, cu trenul, cu cazare in pesiuni modeste, singura, in cautarea aventurii, fericita, puternica, femeie! Ma uitam la prietena mea, in costum albastru si pantofi cu toc, machiata si cu parul frumos aranjat, cu unghi lungi si ingrijite, cu bijuterii delicate, cu un parfum imbietor! Femeie urbana, cosmopolita, dinamica! Acum, vedeam ca, mai mult decat orice altceva, aveam in fata mea o femeie aventuroasa!

Ideea nu i-a venit dintr-o data. Isi promisese ca va face aceasta calatorie fix dupa terminarea facultatii! Jungla profesionala in care traim si incercam din rasputeri sa razbatem, insa, nu i-a dat ragazul necesar. Acum, deja urcate primele trepte ale carierei, prietena mea si-a luat inima in dinti, si-a cumparat un abonament de tren european care ii permite sa circule timp de o luna pe orice ruta, a facut cateva rezervari pentru cazare in orasele mai aglomerate, a stabilit primele destinatii, locurile pe care vrea sa le vada neaparat si si-a cumparat un nou aparat de fotografiat. Incepe cu Spania, Italia, Portugalia, Sudul Frantei si isi doreste sa ajunga pana in Danemarca, Norvegia sau Suedia! Desigur, nu a uitat nici cel mai mic detaliu. La intoarcere organizeaza o expozitie de fotografie, va publica jurnalul de calatorie si va inunda blogul cu pareri persoanle despre cultura si oamenii din locurile pe unde au purtat-o pasii.

Am gasit initiativa ei extraordinara si mi-am dorit sa v-o impartasesc si voua, dragele mele! Cine stie…poate Amelie va inspira si pe voi si redescoperiti placerea de a fi aventuroase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *