Si tu poti fi sotia ideala!

Se spune ca daca vrei sa fii tratata ca o regina, atunci si tu va trebui sa-ti tratezi „jumatatea”ca pe un rege. Este greu, este usor? Amelie.ro crede ca merita sa incerci, pornind de la ideea ca esti raspunzatoare de oaza de liniste si dragoste pe care o poti oferi oferi familiei tale!

Un refugiu, un confident demn de a oferi echilibrul barbatului, cam asa s-ar traduce rolul femeii intr-o casnicie, fapt demonstrat de o serie de barbati puternici, in spatele carora s-au aflat femei nu numai frumoase, dar si intelepte, abile si iubitoare.

Lucretia Borgia, Jackie Kennedy, Eva Braun, Cleopatra, Madame de Pompadour, sunt doar cateva nume care au jucat un rol important in evolutia barbatilor din viata lor. Insusi Adolf Hitler, urmat de sotia sa pana la moarte, facea o marturisire care a ramas vie in paginile istoriei: „Caracterul barbatului poate fi recunoscut dupa doua semne: dupa femeia cu care se insoara si dupa felul in care acesta moare”, lucru demonstrat de insasi sotia acestuia, Eva Braun, care desi nu s-a implicat in viata politica, a jucat un rol important in viata personala a acestuia.

Deci, daca facem o incursiune in istoria lumii, a fi o sotie ideala nu este un lucru imposibil de realizat, mai ales daca ai putera sa constientizezi faptul ca oricare dintre planurile vietii-profesional, personal, social, are nevoie de atentia si energia femeii.

Daca-ti doresti un camin cald, plin de iubire, liniste si intelegere, dar si succes in cariera, lucru pe care-l vei avea, cu siguranta, daca-ti vei mentine linistea necesara in familie, atunci va trebui sa-ti cultivi unele deprinderi, pentru care sotul iti va fi mereu recunoscator.

Daca te astepti ca el sa fie barbatul perfect, atunci, evident, vei avea o mare deziluzie pe care cu greu vei reusi sa o depasesti. Nu uita ca fiecare dintre noi greseste, iar atunci cand ai spus un „da” hotarat se presupune ca ai fost de acord cu tot ceea ce tine de persoana sa, inclusiv cu defectele si calitatile sale.

Oare, ce-ar fi daca incepand cu ziua de azi te vei stradui sa treci cu vederea tabieturile sale, care risca sa-i plafoneze existenta, si sa incerci prin comportamentul tau sa dai un alt sens vietii de cuplu? Incepand cu tinuta, gestica, mimica, incearca sa fii o companie placuta care reuseste sa-l distraga de la obsesiva rutina. Oricarui barbat ii place sa aiba alaturi o prezenta feminina distinsa si sarmanta. Evita si disputele in contradictoriu, care nu fac altceva decat sa te plaseze in randul persoanelor lipsite de tact si maturitate.

Chiar daca esti paralela cu „meseria” de gospodina, incearca sa iei cateva lectii culinare si sa-ti surprinzi partenerul cu mese delicioase si specialitati culinare cat mai diversificate. Cu siguranta iti va fi greu la inceput, dar merita sa faci acest sacrificiu daca vrei sa-l ai cat mai mult timp alaturi si sa prefere cina in familie in defavoarea cinelor de afaceri.

Fii o mama ideala, dar si o prietena de nadejde pentru copilul tau, implicandu-l in activitatile tale si cerandu-i ajutorul ori de cate ori se iveste vreo ocazie. Relatia bazata pe incredere si sinceritate, iti va certifica faptul ca vei avea mereu aproape atat copilul cat si sotul.

Trateaza sarcinile de serviciu cu responsabilitate si nu lasa ca atributiile casnice sa-ti umbreasca acest domeniu in care va trebui sa fii la fel de implicata, deoarece daca vei reusi sa fii implinita si din punct de vedere profesional, atunci vei putea oferi din linistea si echilibrul tau si casniciei, si relatiei cu copilul.

Iubeste-ti sotul cu mintea si trupul. Se spune ca in majoritatea cuplurilor casatorite pasiunea si focul dragostei dispar treptat, pe masura ce problemele casnice patrund in viata lor. Incearca sa aduci mereu un suflu nou relatiei de cuplu, pentru a alunga plictiseala si rutina. Totodata nu te abandona cu totul grijilor si sarcinilor de zi cu zi, deoarece risti sa uiti cu totul de partener. Comunicarea este cheia succesului, iar cat timp aceasta exista, distanta dintre parteneri dispare.

Daca, insa, la locul de munca nu ti s-a ferit ocazia de a-ti etala calitatile de manager, poti sa-ti exersezi abilitatile specifice acestei functii, deocamdata, in cadrul casniciei tale. Nu incerca sa-ti manifesti dragostea fata de el, menajandu-l de la treburila casnice, pentru ca risti sa-l indepatezi si mai mult de tine. Impartiti-va sarcinile pentru a obtine si a va bucura impreuna de rezultatul muncii in echipa.

Ofera-i posibilitatea de a discerne ce este mai bine pentru familia voastra, lucru ce-i va spori increderea in propria persoana, si nu uita ca in spatele unui barbat puternic se afla o femeie la fel de puternica, si aceea poti fi chiar tu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *