10 reguli SETS pentru un stil de viaţă sănătos

Prima zi de şcoală Sketchup 2018 free download. O zi plină de emoţii, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Ne mobilizăm forţele pentru a-i susţine să aibă un an bun la şcoală, pentru a-i menţine în formă youtube shortcuts.

Care sunt mâncărurile preferate în familia noastră? Avem motive să facem o schimbare? Este benefic să facem mişcare alături de copilul nostru, în fiecare zi 윈도우7 윈도우10 다운로드? Iată 3 întrebări simple de la care putem începe să recalibrăm dieta şi programul zilnic al familiei noastre, pentru ca atât copilul, cât şi noi să avem mai multă energie, să performăm la şcoală şi la birou, să fim sănătoşi 로봇 2005 다운로드.

Să ne reamintim aşadar, la început de an şcolar, 10 reguli simple legate de stilul de viaţă sănătos în familie. Le putem afişa oriunde în casă, la vedere şi le putem urma:

1 sims 4 for free. Dimineaţa deschidem geamul, aerisim, facem alături de copil exerciţii simple de gimnastică de înviorare, ne spălăm bine pe tot corpul, dinţii îi periem minuţios, ne îmbrăcăm cu lucruri curate;

2 유즈넷 다운로드. Luăm cu toţii micul dejun, într-o atmosferă plăcută. Începem ziua cu dreptul;

3. La ora 10.00, fie că suntem la şcoală sau la birou, luăm o mică gustare care poate fi pregătită de acasă: un fruct sau un mic sandwich asezonat cu multa salată, pot fi o alegere;

4 jenkins war 다운로드. Ne hidratăm tot timpul zilei, bând cel puţin 1,5 – 2l de lichide – apa plată este regina;

5. Prânzul uşor nu trebuie ratat. Legumele proaspete mereu sunt prezente în meniu;

6 기독교 강요 다운로드. După-amiază o nouă gustare: fructele ne vor aduce vitamine;

7. Orele alocate studiului copilului – timpul petrecut de acesta la televizor, calculator sau jocuri, vor fi atent monitorizate şi limitate de către noi, părinţii Jsp Table Excel Download. Asigurăm zilnic timpul necesar de joacă cu prietenii, pentru activităţi fizice! Săptămânal, organizăm activităţi culturale care vor aduce un plus în dezvoltarea sa personală, a întregii familii pmbok 4th Korean version pdf.

8. Înainte de masa de seară şi în week-end, ne plimbăm, ne jucăm cu copilul în aer liber, practicăm alături de el sau separat, sporturile preferate. Noi suntem modelul;

9. Seara, până la ora 19.00, este bine să luăm masa în familie. Ne aşezăm cu toţii la masă, avem discuţii plăcute, ne facem planuri la care copilul va participa încântat, ca şi la prepararea mâncării sau la strânsul mesei. La fiecare masă, este preferabil ca felurile de mâncare să fie gătite în casă, să fie uşoare şi servite în cantităţi moderate;

10. Încheiem ziua împreună, acordănd timp igienei personale. După câteva momente calde de tandreţe, profităm toţi de un somn bun de cel puţin 7-8 ore, în camera aerisită în prealabil.

„Aceste bune obiceiuri, pot face parte cu usurinţă din viaţa de zi cu zi a întregii noastre familii. Începutul anului şcolar, după o binemeritată vacanţă, este unul dintre momentele când putem să redefinim stilul nostru de viaţă. Să profităm!”, a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS.

Despre mişcarea naţionala „Si eu trăiesc sănătos!-SETS

În România, Mişcarea SETS a angrenat, de la lansare în martie 2011 şi până în acest moment, 79.529 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Roman şi Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice şi peste 160.000 de părinţi, 2 milioane – public larg.

Mişcarea SETS este membru activ al Epode International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, care reuneşte 24 de programe cu metodologii similare din 15 ţări, printre care: Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia şi Noua Zeelandă. Anul trecut, EIN a fost desemnată de către DG SANCO din cadrul Comisiei Europene drept „Best Health promotion European project”, intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS fiind recunoscute ca model de bună practică.

Partenerii mişcării sunt: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Neamţ şi Cluj, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriţie, Federaţia Romalimenta, Carrefour.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *