5 filme de dragoste pe care trebuie sa le vezi de Craciun

 

Inspirati de aceeasi nemuritoare legenda a batranului simpatic ce imparte daruri copiilor, regizorii de la Hollywood au creat la randul lor propriile povesti frumoase de Craciun. Astfel ca scenariile lor, clasice sau moderne, mai vechi sau mai noi, reinvie an de an precum traditiile veritabile de Craciun.

Daca esti genul care prefera sa planga in batista la filmele de dragoste, iata mai jos cinci povesti nemuritoare pe care merita sa le vezi sau sa le revezi in zilele de Craciun, alaturi de cel drag tie (o data pe an macar va trebui sa suporte si el 120 de minute).

 

Love Actually (2003)

Nominalizat la Globul de Aur – pentru cel mai bun scenariu si cel mai bun film -, „Pur si simplu dragoste” este una dintre cele mai reusite pelicule tematice de Craciun din ultimii ani.

O comedie romantica a carei actiune petrecuta in Londra incepe cu cinci saptamani inainte de Craciun, „Love Actually” urmareste opt cupluri si vietile lor. O combinatia perfecta de drama si comedie, filmul prezinta dragostea dulce-amara sub toate formele ei: intre parinti si copii, intre iubiti, intre prieteni.

 

The Bishop’s Wife (1947)

Un clasic ce poate fi revazut la nesfarsit, filmul lui Peter Godfrey ramane unul nemuritor.

„Sotia episcopului” este o poveste de dragoste fascinanta si neobisnuita dintre un inger si un muritor. Un episcop incearca sa obtina bani pentru o noua catedrale si, astfel, se roaga lui Dumnezeu pentru a-l indruma. Un inger soseste, dar indrumarea acestuia nu este spre strangerea de fonduri.

 

The Family Man (2000)

O comedie romantica despre posibilitatile vietii, „O alta sansa” este in acelasi timp drama oricaruia dintre noi, care am facut la un momentat alegeri in dragoste.

Cu 13 ani in urma, cand Jack Campbell a plecat la Londra pentru o specializare, i-a promis prietenei sale Kate ca vor sta despartiti doar un an. Acum este Ajunul Craciunului, iar Jack a este un celibatar de pe Wall Street bine platit, cu multa putere, iar Kate reprezinta doar o amintire indepartata. Dar Jack adoarme si se trezeste intr-o cu totul alta viata.
Un film in interpretarea lui Nicholas Cage si Tea Leoni, ce merita urmarit!

 

The Holiday (2006)

Dupa un scenariu propriu, regizoarea Nancy Meyers (Something’s Gotta Give, What Women Want) vine in 2006 cu o poveste ingenioasa si originala: doua femei plictisite, una din Statele Unite, iar cealalta din Anglia, se intalnesc pe internet si decid sa faca schimb de case pentru Sarbatori. Intamplarile neobisnuite care decurg de aici n-ar fi indeajuns pentru povestea de dragoste daca Amanda (Cameron Diaz) si Iris (Kate Winslet) nu ar intalni fiecare un barbat.
Rolurile celor doi pretendenti sunt interpretate de Jude Law si Jack Black.

 

It’s a Wonderful Life (1946)

Cu o distributie remarcabila, din care fac parte James Stewart, Donna Reed si Lionel Barrymore, opera inegalabilului Frank Capra ramane un film de referinta in istoria cinematografiei.

Un clasic deosebit, dar mereu actual, ce te induioseaza si te determina sa empatizezi, filmul spune povestea lui George Bailey, un om inteligent si entuziast, ajunge intr-o stare de deznadejde. Emotionanta, dramatica, dar si cu umor, ceasta minunata poveste de Craciun ramane unul dintre filmele favorite ale tuturor timpurilor.

 

Dar tu? ce filme ti-ai propus sa vizionezi de Craciun?

 

Credit foto: imdb.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *