Alege canapeaua perfecta

Piesele de mobilier tapisate, precum fotolii, canapele si taburetii sunt elementele centrale de design ale unui living. Astfel, alegerea pieselor de mobilier tapisate este una foarte importanta, atat in crearea designului interior dorit, dar si pentru crearea unui spatiu confortabil si functional.

Alegerea canapelelor in functie de designul locuintei

Locuinta Moderna – Un living modern necesita piese de mobilier moderne, iar canapelele nu fac exceptie. Canapelele ideale pentru o locuinta moderna sunt definite printr-un design minimalist, bazat pe linii drepte, foarte joase. Coltarele sau canapelele modulare cu lounge-uri atasate sunt piese de mobilier care nu ar trebui sa lipseasca din livingul modern. In cazul in care spatiul nu permite amplasarea unui coltar cu dimensiuni mari, poti opta pentru canapele de doua locuri, completate de pouf-uri din aceeasi colectie.

Accesorizarea canapelelor este un alt element specific designului modern. Fie ca este vorba de polite amplasate in spatele canapelei, de masute special create pentru acestea, sau rafturi si cuburi aplicate, acestea accesorizeaza canapele, fiind de asemenea si foarte practice.

O alta optiune pentru amenajarea unui living modern este alegerea canapelelor cu un design nonconformist, precum combinatiile de linii rotunjite si drepte, canapele-banchete sau canapelele – lounge.

In ceea ce priveste tapiseriile canapelelor – designul modern – permite aproape orice tip de tapiserie – incepand de la materiale textile cu diferite teme, pana la piele. Combinatiile de piele si material textil sunt de asemenea o optiune buna pentru un living modern.

Locuinta Clasica – In ceea ce priveste amenajarea unui living clasic, optiunea alegerii canapelelor trebuie sa aiba la baza masivitatea. Formele rotunjite sunt elementul esential in definirea canapelelor clasice. Fie ca vorbim despre spatar, brate sau picioare, liniile rotunjite nu trebuie sa lipseasca. Accesorizarea canapelelor cu perne decorative este un aspect foarte important. Un alt tip de canapele ce se incadreaza foarte bine in stilul clasic sunt cele capitonate.

Pentru abordarea unui stil clasic-contemporan, alege canapele cu forme rotunjite, dar cu un aspect nu foarte masiv.

In general tapiseriile canapelelor clasice sunt realizate din piele naturala, dar si tapiseriile din materiale textile elegante, precum catifeaua, sunt potrivite acestui stil de canapele.

Alte stiluri – Pentru locuintele definite printr-un design Art-deco, alege canapele cu forme rotunjite, asimetrice si tapiserii din piele sau materiale textile foarte elegante.

O canapea perfecta pentru o locuinta in stil Country este definita printr-un sezut mai inalt, tapisata cu materiale textile imprimate si accesorizata cu perne decorative.

Crearea unor accente romantice livingului poate fi realizata cu ajutorul unei lounge tapisat cu materiale textile cu imprimeuri florale.

Tapiseriile Canapelelor

In alegerea tapiseriei canapelelor trebuie sa tineti cont atat de designul pe care il abordati in propria locuinta, dar si de functionalitatea acesteia si necesitatile tale.

Materiale Textile – Acestea asigura o serie de avantaje importante, printre care:

– Gama foarte larga de modele de tapiserii disponibile pe piata. Fie ca vorbim despre calitatea materialului, sau despre designul acestuia – gama disponibila pe piata este extrem de variata.

– Confortul sporit. O canapea din material textil este foarte confortabila pentru cei ce o utilizeaza.

– Posibilitatea de spalare si curatare a huselor pernelor. In prezent puteti gasi pe piata o mare varietate de modele de canapele cu tapiserii detasabile.

Piele – In ceea ce priveste tapiseriile din piele –putem vorbi de mai multe tipuri:

– Tapiserie din piele ecologica

Pielea ecologica sau scaiul este un inlocuitor al pielii naturale. Desi nu la fel de calitativa ca cea din urma, piele ecologica a devenit o optiune serioasa pentru beneficiari. Acest lucru se datoreaza in primul rand pretului mult mai scazut decat cel al pielii naturale.

– Tapiserie din piele naturala

Tapiseriile din piele naturala sunt foarte practice. O tapiserie din piele naturala este foarte usor de intretinut si curatat – mai ales ca in prezent puteti gasi pe piata solutii speciale pentru tratarea si curatarea acesteia.

In cazul in care aveti un animal de casa, alegeti acest tip de tapiserie. Optati pentru o piele tratata special pentru protectia zgarieturilor. Acesta este mult mai rezistenta decat materialele textile si mult mai usor de curatat de parul lasat de animalele de casa.

– Tapiserie din Cavallino

Este un produs relativ nou – o varianta de tapiserie realizata din piele si par natural de animal. Este o alegerea foarte eleganta.

TIPS

Alege canapele realizate pe cadru din lemn masiv, precum stejar, plop sau brad. Cadrul unei canapele asigura durabilitatea si stabilitatea acesteia. Canapelele cu cadru din materiale plastice sunt mai ieftine,  insa nu asigura aceeasi rezistenta in timp a canapelelor.

Opteaza pentru canapele cu structura poliuretanica – respectiv cu perne realizate din spuma poliuretanica. Acestea asigura de asemenea o rezistenta foarte mare in timp – pastrand aspectul canapelei pentru o perioada foarte indelungata. Canapelele cu structura poliuretanica nu se deformeaza, asigurand un confort garantat.

Daca optezi pentru o canapea cu tapiserie din material textil – alege un model cu tapiserie detasabila. Va fi mai usor de intretinut.

Sursa foto: interiorstore.ro