Pregatita sa fi mamica?

Inainte de a lua decizia de a avea un copil, trebuie sa te gandesti la multe lucruri. Un copil inseamna ‘o aventura pe viata’, el va avea nevoie de multa afectiune, educatie si 99% din timpul tau.

Va trebui sa faci multe sacrificii si sa renunti la multe lucruri pentru a-ti permite sa ai un copil si sa fi o mamica model.

Dar inainte de a lua decizia va trebui sa iti pui cateva intrebari esentiale la care va trebui sa gasesti raspunsurile impreuna cu partenerul tau de viata.

Va doriti un copil in egala masura? Daca unul din voi isi doreste mai mult decat celalalt acest lucru, atunci este o problema, pentru ca amandoi veti fi parinti si va trebui sa fiti responsabili in egala masura de soarta celui mic.

Te simti pregatita emotional sa fi mamica?

Te-ai gandit ce vei face cu cariera ta in momentul in care se va naste cel mic? E clar ca cel putin 2 ani va trebui sa te rupi de activitatea ta profesionala pentru a te dedica celui mic in totalitate.

Te-ai gandit la faptul ca odata ce apare micutul, se duc si weekendurile cu prietenii, vacantele in doi.. acum unde mergeti va trebui sa il luati si pe el.

Te-ai gandit la noptile albe din primele luni, cand va trebui sa faceti cu schimbul pentru a avea grija de cel mic?

Te-ai gandit la faptul ca va trebui sa te bazezi financiar si moral pe tatal copilului, pentru ca principala ta activitate va fi un job mai mult decat full time?

Esti destul de matura incat sa poti creste si educa un copil?

Aveti ce sa-i oferiti copilului pentru ca acesta sa nu duca lipsa de cele necesare, aveti un camin,  joburi stabile?

Daca raspunsurile tale nu sunt prea hotarate, e mai bine sa mai astepti pana cand lucrurile vor fi mult mai clare si vei fi pregatita cu adevarat.

Un copil este o responsabilitate foarte mare si pe langa marea bucurie pe care ti-o va produce faptul ca vei aduce pe lume o viata noua, va trebui sa fi foarte hotarata in momentul in care vei lua aceasta decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *