ASTRA le ofera copiilor ocazia de a-si demonstra talentul pentru al treilea an consecutiv si sustine Medici fara frontiere

Odata cu inceperea anului scolar, debuteaza si cea dea treia editie a concursului anual ASTRA Talent. Anul acesta, concursul international de arta pentru copii este organizat de SES (Bursa NYSE Euronext Paris si Luxemburg: SESG) in Bulgaria, Cehia, Croatia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia – cel mai mare numar de tari participante de pana acum.

Copii cu varstele cuprinse intre 8 si 15 ani sunt invitati sa isi ilustreze ideile despre modul in care satelitii ii ajuta pe oameni. Pentru fiecare desen inscris in concurs, ASTRA va dona cate un euro organizatiei “Medici fara frontiere” si va sustine activitatea acesteia in intreaga lume.

Concursul de talent se va desfasura in perioada 2 septembrie – 31 octombrie 2013. Un juriu specializat, aflat anul acesta si sub auspiciile Galeriei Nationale slovace, va alege 12 lucrari din cele inscrise, iar acestea vor fi recompensate cu premii valoroase.

Lucrarile artistice vor fi inscrise pe pagina web www.astratalent.eu unde pot fi votate incepand din 15 octombrie. Vor fi premiati si sase copii ale caror lucrari vor primi cele mai multe voturi din partea publicului.

„Este greu sa iti imaginezi cum ar fi sa traiesti chiar si o singura zi fara sateliti. Sunt de neinlocuit atunci cand vorbim de difuzarea semnalului TV de cea mai inalta calitate, insa asigura si conexiunile de internet si transmisia altor date catre locuri izolate, nave sau aeronave. Asigura navigatia si sunt necesari pentru meteorologie, cartografiere, cercetare in domeniul mediului si stiinta, in general. Abia asteptam sa vedem de cata imaginatie vor da dovada copiii in aceasta provocare, iar experienta noastra de la concursurile din anii trecuti ne arata ca ne putem astepta la rezultate excelente” – explica Barbara Uzunowa Drymer, Director Marketing pentru Europa Centrala si de Est in cadrul SES ASTRA.

Desenul fiecarui copil inseamna un euro pentru Medici fara frontiere. In anii trecuti, cateva sute de scoli au fost invitate sa se inscrie la concurs si in fiecare an ne-am bucurat de o participare foarte buna. In 2013, proiectul va cuprinde cel mai mare numar de tari de pana acum, prin urmare ne asteptam si la cel mai mare numar de lucrari artistice realizate de copii.

La concursul ASTRA Talent de anul trecut, copiii romani au obtinut 4 dintre cele 12 premii acordate de juriu. Astfel, Ioana O. din Brasov a castigat locul intai, Cristina T. din Oradea a obtinut locul al treilea, iar Valentin K. din Cluj-Napoca si Eliza B. din Ramnicu Valcea s-au numarat si ei printre castigatorii concursului ASTRA Talent 2012.

„Medici fara frontiere ajuta populatia aflata in suferinta, inclusiv copii malnutriti in peste 70 de tari din intreaga lume. Le suntem foarte recunoscatori celor de la SES pentru sprijinul acordat si pentru lucrarile acestor copii artisti care, prin creativitatea lor, sustin o cauza nobila”, declara Pavel Gruber, reprezentant al organizatiei Medici fara frontiere.

Pentru informatii suplimentare si regulamentul concursului, va rugam accesati pagina web: www.astratalent.eu