Baia – Lux si functionalitate

Baie este una dintre incaperile regasite in zona de noapte a locuintei. Amenajarea si decorarea baii a devenit un subiect de mare interes, atat in randul beneficiarilor, cat si al designerilor.

Planificarea simpla a baii

Indiferent ca este vorba de amenajarea unei bai noi sau reamenajarea unei bai deja existente, trebuie acordata o mare atentie planificarii acesteia. Mai jos vei gasi trei etape pentru o planificare simplista a baii.

Prima etapa in planificarea baii este stabilirea exacta a dimensiunilor incaperii. Masoara fiecare perete al incaperii si creeaza un plan la scara a acesteia.

Pune pe propria schita usa de acces in incapere, ferestrele, precum si radiatoarele prezente in incapere. In cazul in care este vorba de raamenajarea unei bai, amplaseaza si punctele electrice – prize, intrerupatoare, corpuri de iluminat.

Cea de-a doua etapa in planificarea baii este stabilirea amplasarii obiectelor sanitare. Pe schita creat, amplaseaza obiectele sanitare, astfel: vasul WC, cada de baie si/sau cabina de dus, lavoarul si bideul trebuie sa apara pe schita.

Tine cont in amplasarea vasului WC si a bideului de scurgerile deja existente. Stabileste, de asemenea, si daca doresti un vas WC cu rezervor propriu sau doriti rezervor incastrat in perete. In general in baile de mici dimeniuni , precum cele de la bloc, nu exista suficient spatiu pentru amplasarea tuturor obiectelor sanitare. Astfel, bideul este de cele mai multe ori exclus; la fel si cabina de dus, beneficiarii optand pentru o cada de baie. Pentru a nu exclude aceste obiecte din baia ta, te poti orienta catre un vas WC cu bideu inclus sau pentru un capac de toaleta cu functie de bideu.

Ultima etapa a planificarii zonei de baie este stabilirea finisajelor folosite. Poti opta aici pentru placaje ceramice , parchet special pentru bai sau o combinatie intre cele doua. Stabileste in acesta etapa care sunt finisajele pentru care doresti sa optezi, precum si care sunt culorile pe care vrei sa le folosesti. Tot in aceasta etapa, vei stabili si care sunt piesele de mobilier necesare pentru baia ta, precum si accesoriile pe care le doresti.

Obiectele Sanitare

In ceea ce priveste alegerea obiectelor sanitare – tineti cont de mai multe aspecte, printre care:

Calitatea acestora – Alege obiecte sanitare de cea mai buna calitate. Nu face rabat in ceea ce priveste achizitionarea obiectelor sanitare, tinand cont de faptul ca obiectele sanitare sunt obiecte utilizabile pe termen lung.

Functionalitate si Confort – In functie de bugetul si preferintele tale, poti alege cazi de baie cu diferite sisteme de hidromasaj sau cabine de dus accesorizate cu panouri de dus, functii colourterapy etc. Vasele WC si bideurile suspendate sunt una dintre recomandarile noastre, acestea oferind o usoara intretinere si curatare a zonei de baie.

Design – Tine cont in alegerea obiectelor sanitare de designul locuintei tale. Alege, de exemplu, sanitare cu forme moderne, minimaliste, pentru o locuinta moderna sau lavoare cu picior, pentru o locuinta cu un design mai clasic.

Finisajele Baii

Placajele ceramice – sunt cea mai des intalnita varianta de finisaj pentru zonele de baie. Calitatea placajelor ceramice variaza foarte mult de la o colectie la alta, de la un productor la altul. Acesta este data de calitatea glazurii. Placile ceramice de calitate superioara sunt obtinute prin presarea unor materii prime poroase. Pentru zonele de baie sunt recomandate placile ceramice din categoria PEI II. Nu ezita sa intrebi comerciantul de categoria placilor ceramice! Alege intotdeauna pentru amenajarea unei bai placi ceramice din aceeasi colectie! Nu combina placi din colectii diferite, deoarece de cele mai multe ori dimensiunile acestora nu se vor imbina corespunzator.

Parchetul pentru bai – In cazul in care doresti o alta abordare a amenajarii baii, poti opta pentru finisarea pardoselii cu parchet special pentru baie. Acesta trebuie sa fie ales cu mare atentie, tratat corespunzator zonei si montat de catre specialisti in domeniu. In cazul in care optezi pentru acest tip de finisaj al pardoselii, poti alege placaje ceramice pentru pereti, in special in zonele cu umiditate crescuta, precum in zona cazii de baie, a lavoarului si a cabinei de dus.

Vopseaua lavabila – Peretii baii pot fi finisati cu ajutorul vopselei lavabile speciale pentru baie. Avantajele acestui tip de finisaj sunt date in special de varietatea de culori oferita, precum si de pastrarea culoriilor folosite in restul incaperilor si in sala de baie.

Tapetul – Un alt tip de finisaj al peretilor baii este tapetul. Este recomandat in special in zonele unde nu sunt amplasate obiecte sanitare, precum cazi de baie, cabine de dus.

Pentru mai multe informatii, viziteaza interiorstore.ro.