Cum sa desenezi gradina in culori naturale

Gradina poate fi cel mai de pret sevalet pe care poti asterne culorile vii ale florilor. Cu siguranta esti impresionata de orice vizita in marile gradini botanice ale tarii sau in parcurile extrem de bine puse la punct din strainatate. Grija matematica cu care sunt alcatuite forme multicolore iti ofera inspiratie si dorinta de a avea si tu micul tau univers de culori.

Efectul cromatic pe care il arunca primavara sau vara in gradina ta poate fi atent controlat daca deprinzi cateva din tainele gradinaritului peste care sa adaugi simtul tau artistic.

Mai intai, atunci cand alegi semintele de flori, trebuie sa stii foarte bine momentul optim de plantare, perioada de inflorire si bineinteles, nuantele exacte ale florilor. Astfel, iti poti pregati gradina in asa fel incat de primavara pana toamna tarziu sa te bucuri de feeria culorilor. Poti afla informatiile necesare pe site-urile de specialitate insa, daca alegi sa comanzi semintele de flori online, poti gasi, in general, in descrierea produsului perioadele de insamantare si de inflorire. Daca alegi un magazin ce ofera servicii de incredere, cum este de exemplu Covera, te poti baza pe nuantele din fotografiile de pe site.

Asezarea in spatiu tine de imaginatia ta. Primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa iti delimitezi foarte bine zonele in care vei dori sa infloreasca flori de primavara, care au timpul optim de insamantare undeva prin luna noiembrie, si unde vrei sa fie flori de vara sau de toamna pentru care timpul de insamantare este primavara, prin martie – aprilie. Trebuie sa tii cont ca in general, florile de vara se sadesc inainte de disparitia celor de primavara astfel ca diferite soiuri trebuie grupate pentru a permite accesul facil in functie de anotimp. Ar trebui sa iei in calcul si clima din zona ta. Intr-o zona de campie, primavara vine mai devreme cu doua-trei saptamani fata de o zona subcarpatica.

Designul floral al gradinii tale trebuie sa inceapa de la o coala de hartie. Mai intai ar trebui sa desenezi la scara mica modelele in care vrei sa fie dispuse florile, tinand cont de toate elementele gradinii: alei, fantani, cai de acces, stalpi de iluminare, loc de joaca sau de picnic. Apoi, in teren, poti trasa cu ajutorul unor tarusi si a unor panglici colorate directiile si zonele delimitate pentru straturile dedicate fiecarei specii de flori in parte.

Daca totul este facut ca la carte, incepand cu luna martie, gradina ta poate fi desenata de ghiocei, zambile, crocusi sau lalele lasand apoi incet, incet, locul freziilor, anemonelor, daliilor sau gladiolelor. Nu-ti mai ramane decat sa iti pregatesti aparatul de fotografiat sau, de ce nu, o drona pentru o imagine de sus a creatiei tale florale.

Iti dorim spor si multa imaginatie!