Design interior – Culori in tendinte 2011

Fiecare dintre noi are o culoare preferata, o culoare care sa-i defineasca personalitatea, pe care sa o poarte sau sa o priveasca cu aceeasi satisfactie de fiecare data. Culorile sunt unul dintre elementele esentiale si in amenajarea unui interior spectaculos, personalizat si adaptat stilului tau personal.

Jocul culorilor a devenit o provocare atat pentru beneficiarii unei locuinte, cat si pentru designerii de interior. Cum alegem culorile, cum le combinam si mai ales ce vor spune ele despre locuinta noastra… sunt cateva dintre intrebarile pe care le vom aborda.

Culorile 2011 – Tendinte

Colectiile 2011 au adus in atentia noastra o gama foarte variata de culori, incepand de la tonuri de culoare neutre: albul, nisipiul, ecru, bej, trandafiriu, liliachiu deschis sau gri perl, si pana la cele mai puternice tonuri de culoare, orice culoare este binevenita in interiorul locuintei noastre.

Fresh Greens & Yellow

Verdele crud si galbenul sunt doua dintre optiunile noastre preferate in amenajarea locuintei. Doua variante de culoare ce definesc perfect un stil nonconformist, dar foarte luxos.

Sweet Pink & Lilla

Nuantele de roz, lilla, mov si chiar ciclame – sunt vedetele incontestabile ale sezonului. Indiferent daca alegi o piesa de mobilier tapisata sau decoratiuni interioare in aceste nuante, locuinta ta va capata un aspect unic, personalizat si…feminin.

Vibrant Blues

Nuantele de albastru si turquise sunt o alegere perfecta pentru cei ce isi doresc un interior vibrant si foarte modern. Alege piese in nuante tari de albastru – in combinatie cu finisaje neutre, pastelate.

Forever Red

Rosu este optiunea mereu la moda…Alege un interior contrastant, pasional ,vesel si inedit in acelsi timp, folosind piese de mobilier cu accente puternice de rosu.

Luxury Silver & Gold

Argintiul si Auriul au revenit si ele in atentia designerilor de interior. Noile colectii de mobilier si decoratiuni propun multiple piese in nuante de auriu si argintiu. Alege-le pentru un interior luxos, rafinat si foarte elegant.

Cum si ce combinam?

Jocurile de culori personalizeaza locuinta si ajuta la realizarea de interioare unice, conturate in functie de preferintele si personalitatea beneficiarului.

Pentru un interior modern – foloseste mult non-culori :alb si negru, nuante de culori pastel sau tonuri de gri. Pentru incaperile nu foarte luminoase, alege tonuri cromatice deschise, pastelate; pe care le poti inveseli cu o piesa de mobilier sau accesorii foarte colorate.

Nu folosi culori inchise pentru finisarea peretilor incaperii. Acesta va parea mai mica si mai intunecoasa. Foloseste culori deschise, pastelate; care sa intre in contrast cu nuantele alese pentru mobilier sau decoratiuni. Folosind culori deschise pentru finisajele interioare – vei putea sa schimbi oricand designul incaperii, prin folosirea de noi piese decorative: perdele, covoare, si alte decoratiuni interioare.

Daca iti doresti un interior vesel si foarte colorat – foloseste din abundenta materiale textile cu diferite teme, pentru decoratiunile interioare, pentru tapiseriile canapelelor si pouf-urilor sau pentru finisarea anumitor zone de perete cu tapet.

Pattern & Culoare

– Designul floral – iti va aduce in locuinta accente de design feminine. Foloseste materiale textile cu teme florale in combinatii de roz, rosu, violet.

– Designul geometric – va ajuta la crearea unui design cu influente masculine. Alege combinatii de albastru, verde, turqoise, galben.